Suma tranzacției prin care BERD a intrat în Globalworth: 50 milioane euro. Cel mai mare investitor în spații de birouri din România pregătește preluarea a 3 clădiri cu 250 milioane euro

Suma tranzacției prin care BERD a intrat în Globalworth: 50 milioane euro. Cel mai mare investitor în spații de birouri din România pregătește preluarea a 3 clădiri cu 250 milioane euro

Globalworth Campus

scris 13 dec 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a plătit 50 de milioane de euro pentru participația de 4,4% achiziționată recent la fondul de investiții imobiliare Globalworth, cel mai mare dezvoltator de spații de birouri din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Săptămâna trecută, cum a anunțat atunci Profit.ro, Globalworth a finalizat cu succes un plasament de acțiuni, prin care a atras 340 milioane de euro de la acționari existenți și de la investitori noi, printre care și BERD.

Fondul de investiții înființat și condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a vândut aproape 38,86 milioane de noi acțiuni la un preț de 8,75 euro pe unitate, oferta fiind suprasubscrisă cu 40 milioane euro.

CONFIRMARE Proprietarii Dedeman au ajuns cel mai important acționar al producătorului de materiale de construcții Cemacon Zalău, cu o valoare a participației de peste 6 milioane euro. Obligație pentru o ofertă publică de preluare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Proprietarii Dedeman au ajuns cel mai important acționar al producătorului de materiale de construcții Cemacon Zalău, cu o valoare a participației de peste 6 milioane euro. Obligație pentru o ofertă publică de preluare

BERD a cumpărat un pachet de circa 5,7 milioane acțiuni, reprezentând 4,4% din capitalul social al Globalworth. În urma investiției, BERD a devenit al cincilea mare acționar la Globalworth, după grupul imobiliar sud-african Growthpoint Properties, Papalekas și firmele de investiții York Capital și Oak Hill Advisors.

Globalworth a anunțat că fondurile atrase prin emisiunea de acțiuni vor fi folosite pentru proiectele din România și Polonia. Fondul pregătește preluarea a trei clădiri de birouri în România, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 100.000 metri pătrați, costurile achizițiilor fiind estimate de companie la circa 250 milioane de euro.

Globalworth este cel mai mare investitor și dezvoltator de spații de birouri din România și unul dintre principalii jucători pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu evaluat la peste 1 miliard de euro.

Printre cele mai valoroase proprietăți din România se numără Tower Center International, Globalworth Tower, Globalworth Plaza și Globalworth Campus.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
gobalworth
investitie
actiuni