Bosch va deveni unul dintre cei mai mari acționari ai Husqvarna

Bosch va deveni unul dintre cei mai mari acționari ai Husqvarna
scris 27 ian 2023

Bosch a anunțat că-și va majora participația deținută la Husqvarna la aproximativ 12%, devenind unul dintre cei mai mari acționari ai companiei suedeze, în condițiile în care furnizorul auto german caută să consolideze alianța companiilor în domeniul bateriilor, transmite Reuters.

Vineri, acțiunile producătorului suedez de utilaje destinate întreținerii spațiilor verzi au urcat cu 12,6%, după anunțarea acordului cu Bosch.

Comisia Europeană aprobă reintroducerea de către România a schemei menite să sprijine companiile, în contextul războiului CITEȘTE ȘI Comisia Europeană aprobă reintroducerea de către România a schemei menite să sprijine companiile, în contextul războiului

"Implementăm o strategie sistematică de creștere a activităților noastre pentru consumatori. Aceasta include consolidarea actualelor parteneriate prin capitalurile proprii", a afirmat Christian Fischer, adjunctul președintelui Consiliului de Administrație al Bosch.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, se arată într-un comunicat al Bosch.

În 2020, divizia Bosch de unelte electrice a înființat o alianță cu o subsidiară a Husqvarna, Gardena, care fabrică produse pentru piața europeană.

Grupul german a achiziționat până acum aproape 5% din acțiunile Husqvarna și a încheiat un acord pentru a cumpăra încă 7%, a explicat un purtător de cuvânt al Bosch. Acesta a adăugat: "Nu există în prezent planuri privind o preluare completă". 

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
husqvarna