Cehii de la Fortuna Entertainment au finalizat preluarea Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena, tranzacție de 47 milioane euro

Cehii de la Fortuna Entertainment au finalizat preluarea Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena, tranzacție de 47 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 sep 2017

Operatorul ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc Fortuna Entertainment Group a finalizat preluarea companiilor Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings. Tranzacția, în valoare de 47 milioane de euro, a fost întârziată din cauza unui litigiu cu managerul de fonduri Franklin Templeton.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a finalizat achiziția prin intermediul a două vehicule speciale (SPV) înregistrate în România. 

Fortuna a anunțat, în martie, că a ajuns la un acord cu Fortbet Holdings pentru achiziția celor patru companii din România, în schimbul sumei de 47 milioane de euro, plătibilă în două etape. Fortbet Holdings este subsidiară a Penta Investment Group, acționarul majoritar al Fortuna Entertainment Group.

Americanii de la Fitbit deschid în București cel mai mare birou de Cercetare-Dezvoltare din afara SUA CITEȘTE ȘI Americanii de la Fitbit deschid în București cel mai mare birou de Cercetare-Dezvoltare din afara SUA

Tranzacția trebuia aprobată de acționari la AGEA din aprilie, însă Franklin Templeton Investment Funds, care deține 10,5% din acțiunile Fortuna, a obținut blocarea votului în instanță.

Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena operează o rețea totală de 787 magazine în România, din care 57% sunt magazine proprii, iar restul sunt francize. Cele patru companii au împreună circa 1.200 de angajați.

Potrivit Fortuna, activitățile celor patru companii vor fi integrate cu afacerile Hattrick din România, însă strategia de branding va rămâne neschimbată. Fortuna a cumpărat Hattrick Sports Group, proprietarul operatorului roman Casa Pariurilor, în februarie anul acesta.

O lună mai târziu, Fortuna a semnat un parteneriat pe patru ani cu Federația Română de Fotbal, devenind sponsor oficial al echipei naționale de fotbal. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fortuna entertainment group
bet zone
public slots
slot arena
preluare
achiziție