Cele două aeroporturi ale Capitalei au înregistrat anul trecut un trafic record de 12,84 milioane pasageri, cu aproape 17% în creștere

Cele două aeroporturi ale Capitalei au înregistrat anul trecut un trafic record de 12,84 milioane pasageri, cu aproape 17% în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2018

Compania Națională Aeroporturi București, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a înregistrat anul trecut un număr record de pasageri, de 12,84 milioane, cu 16,8% mai mult decât în 2016, depășind media europeană, a informat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De altfel, dezvoltarea traficului aerian de pasageri s-a manifestat și printr-o creștere a mișcărilor de aeronave, astfel că pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și pe Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu s-au înregistrat anul trecut 130.000 de aterizări și decolări, cu  7,7 %  mai mult față de anul precedent, scrie News.ro.

”Rezultatele pe care le-am obținut în anul 2017, atât din punct de vedere al creșterii traficului aerian, cât și  din punct de vedere al îmbunătățirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, orientate către atragerea de noi companii aeriene, extinderea numărului de rute operate de la București, creșterea frecvențelor de operare pe rutele existente și, nu în ultimul rând, către optimizarea calității și siguranței infrastructurii aeroportuare”, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat anul trecut venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult față de 2016, și un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult față de anul precedent.

FOTO Hilton a deschis în București primul Hotel Hilton Garden Inn din România CITEȘTE ȘI FOTO Hilton a deschis în București primul Hotel Hilton Garden Inn din România

În ceea ce privește obiectivele atinse în anul 2017, oficialii CNAB spun că s-a realizat unul dintre proiectele de importanță majoră pentru reabilitarea infrastructurii Aeroportului Internațional Henri Coandă București, lucrările de întreținere și reparații, totalizând 67.228 mp, la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 și la căile de rulare a aeronavelor.

În plus, ei afirmă că a fost fluidizat fluxul de pasageri la sosiri și plecări și a fost optimizat controlul de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână. A fost totdată  extins la două benzi fluxul auto de ieșire din aeroport.

”O misiune a Comisiei Europene a verificat măsurile luate la nivel aeroportuar pentru protecția și securitatea atât a pasagerilor, cât și a operațiunilor aeroportuare, constatând că Aeroportul Internațional Henri Coandă București respectă standardele europene în domeniul securității aviției civile și că măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislației comunitare”, mai informează CNAB.

Compania Națională Aeroporturi București a primit confirmarea că respectă standardele europene de siguranță în domeniul aviației, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene.

”Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internațional Henri Coandă București să opereze în siguranță, fără restricții, inclusiv aeronave de tip long – courrier, care pot realiza zboruri transatlantice”, precizează reprezentanții companiei.

CNAB, care activează din februarie 2010, a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
pasageri