Christian Tour: Dacă nu rezervă din timp, turiștii riscă să găsească mai greu camere la vară în Turcia și Grecia

Christian Tour: Dacă nu rezervă din timp, turiștii riscă să găsească mai greu camere la vară în Turcia și Grecia

Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 11 oct 2016

Situația politică din Europa a determinat un număr însemnat de turiști, atât din Europa, cât și de pe alte continente, să renunța la vacanțele de vară în Turcia, Egipt sau Tunisia, motiv pentru care cererea pentru Spania și Grecia a crescut foarte mult. Cel mai mare turoperator român, Christian Tour, spune că dacă nu vor rezerva vacanțele pentru aceste țări din timp, turiștii riscă să găsească cu greu locuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit turoperatorului, turiștii români caută cu precădere vacanțe externe de vară cu reducere în Spania, Grecia, Turcia sau Bulgaria, pe care le rezervă înainte de 15 decembrie, pentru a putea beneficia de discounturile de până la 50%. "La înscriere, turiștii plătesc un avans de doar 25 de euro, iar diferența o achită cu până la 21 de zile înainte de data plecării", a anunțat marțu într-o conferință Marius Pandel, directorul general al Christian Tour. Anul trecut, rezervările din perioada  octombrie-decembrie au generat circa 40% dintre înscrierile pentru sezonul de vară 2016.

Christian Tour a încheiat sezonul de vară cu o creștere de 20% a cifrei de afaceri.  Aproximativ 200.000 de turiști au cumpărat pachete de 62 de milioane de euro, de la începutul anului până în septembrie 2016, arată bilanțul intermediar al turoperatorului. Jumătate dintre aceștia au călătorit pe cursele companiei, atingându-se astfel un grad de ocupare a charterelor de 95% pe întreg sezonul. În topul celor mai căutate destinații, pe primul loc se află Antalya, urmată de Creta, Corfu,  Zakynthos și stațiunile din Bulgaria. În sezonul 2016, pe lângă sejururi, au fost foarte căutate circuitele către Elveția, Cehia, Italia, Anglia, Israel, Croatia, Spania sau țările nordice.

Omul care a renunțat la afaceri de un milion de euro pe săptămână ca să caute sensul vieții CITEȘTE ȘI Omul care a renunțat la afaceri de un milion de euro pe săptămână ca să caute sensul vieții

"Suntem deja foarte aproape de cifra de afaceri pe care am estimat-o pentru întregul an 2016 pe tot grupul Christian Tour, și anume 75 de milioane de euro", a mai spune Pandel. Pentru agenție, revelația verii 2016 a reprezentat-o Spania, cu destinații precum Tenerife, Mallorca, Ibiza sau Costa Brava, care au atras un număr mare de turiști români pe durata sezonului estival abia încheiat. Din acest motiv, compania va lansa la vară un charter către Gran Canaria. Agenția va include în oferta de sejur și alte destinații noi, precum: Italia (zonele Calabria, Rimini-Lido di Jesolo și Sicilia), Croația și Muntenegru. Cei mai mulți turiștii care au mers cu Christian Tour în vacanțe au optat pentru hoteluri de 3 și 4 stele, all inclusive.

La începutul anului, Christian Tour a intrat pe piața de "outgoing" din jurul României, deschizând sub brandul propriu agenții în Budapesta, Varșovia, Belgrad și Chișinău.  Turoperatorul român s-a concentrat pe două tipuri de produse turistice: pe de-o parte a venit cu pachete proprii de vacanțe pe charterele cu avionul și autocarul către destinații din Grecia și Turcia, iar pe de alta a adaptat programele de circuite culturale, toate după rețeta folosită în România. Divizia internațională Christian Tour a avut în acest ano cifră de afaceri de 3 milioane de euro, iar pentru anul viitor mizează pe o dublare a volumului. Pentru 2018 compania se așteaptă la vânzări de 17-20 milioane de euro în toate sediile din Polonia, Ungaria, Serbia și Republica Moldova.

Christian Tour, cel mai mare turoperator din România, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro împreună cu toate firmele din grupul său. Compania deținută de Cristian și Marius Pandel are 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
christian tour
bilant
vara
early booking