Cifre record în 2017 pentru investitorul și dezvoltatorul de proiecte logistice P3

Cifre record în 2017 pentru investitorul și dezvoltatorul de proiecte logistice P3
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2018

Investitorul, dezvoltatorul, proprietarul și managerul pe termen lung de proprietăți logistice P3 a înregistrat o creștere record în anul 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Portofoliul companiei s-a extins la peste 4 milioane de metri pătrați de proprietăți logistice premium pe nouă piețe europene. Rata de ocupare a atins un nivel record, urcând la 97% la sfârșitul anului. Compania a continuat dezvoltarea activă și investițiile în întreaga regiune, începând construcția a aproape 600.000 metri pătrați de spații noi și finalizând achiziții strategice în mai multe țări, inclusiv un portofoliu important în Spania la începutul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La sfârșitul anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achiziționase mai mult de 100 de hectare de teren în Europa, gata pentru a fi dezvoltate.

P3 și-a mărit semnificativ portofoliul de clienți, dezvoltând proiecte pentru clienți noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis și BSH Electrodomésticos. Compania a finalizat, de asemenea, noi facilități pentru clienții existenți, precum FM Logistics, eMag și Keuhne & Nagel. În prezent, mai mult de 360 de companii numesc acasă un parc logistic P3.

Keurig Green Mountain preia Dr Pepper Snapple Group, într-un acord de peste 21 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Keurig Green Mountain preia Dr Pepper Snapple Group, într-un acord de peste 21 de miliarde de dolari

“În conformitate cu obiectivele noastre pe termen lung, am fost foarte activi în 2017, atât în ceea ce privește activitatea de dezvoltare, cât și achizițiile. Intrând în 2018, avem o echipă în plină dezvoltare de specialiști talentați în domeniul imobiliar, pregătiți să fie partenerii clienților pentru nevoile imobiliare ale acestora pe termen lung. Cererea de spații logistice premium continuă să depășească oferta în aproape toate locațiile cheie din Europa și nu văd semne că acest trend se va schimba. În acest ritm, am putea vedea dublarea valorii companiei în următorii 3-5 ani. Ne așteaptă o perioadă interesantă”, a declarat Ian Worboys, CEO-ul P3.

În România, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 metri pătrați în parcul P3 Bucharest. În cursul anului, P3 a semnat contracte de închiriere de peste 115.000 metri pătrați, constând atât în contracte noi, cât și în reînnoiri și extinderi pentru clienți existenți, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex și Interbrands, demonstrând astfel un angajament și o strategie pe termen lung față de clienții săi.

În 2017, compania a finalizat achiziția a peste 17 hectare de teren adițional lângă parcul P3 Bucharest, cu intenția de a dezvolta parcul la 500.000 metri pătrați în următorii doi ani.

“În 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la km 13 atât prin construcția de noi depozite, cât și prin achiziția de terenuri. Suntem pregătiți pentru un 2018 foarte dinamic, în care intenționăm inaugurarea de noi locații atât în București, cât și în vestul țării, venind în întâmpinarea cerințelor pieței. Bineînțeles, P3 Bucharest Park va rămâne centrul gravitațional al activității noastre, fiind concentrați în continuare pe menținerea poziției acestuia de cel mai mare parc logistic din România și pe consolidarea relațiilor pe termen lung cu chiriașii noștri. România continuă să fie văzută în interiorul P3 ca o piață cu un potențial mare și sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic și industrial, potențial pe care suntem gata să îl fructificăm prin echipa locală foarte dedicată și prin sprijinul puternic pe care îl avem din partea grupului”, a declarat Sînziana Pardhan, Director General al P3 România.

P3 are, în acest moment, un total de 370.000 metri pătrați în 14 depozite în parcul P3 Bucharest și alți 100.000 metri pătrați care permit dezvoltarea de noi spații. Situat la doar 13 km de centrul orașului, P3 Bucharest Park se află pe soseaua de centură a orașului, care oferă acces ușor la toate cele 6 sectoare din București, la Aeroportul Internațional Henri Coanda (22 km) și la autostrada A2. P3 planifică, de asemenea, să se extindă atât în București, cât și în partea centrală și de vest a țării.

P3 a fost achiziționat de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore, în decembrie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
p3
spatii logistice
spatii industriale