Coca-Cola a cumpărat divizia de băuturi din soia a Unilever

Coca-Cola a cumpărat divizia de băuturi din soia a Unilever
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2016

Grupul american Coca-Cola Co și cel mai mare îmbuteliator al său, compania mexicană Coca-Cola Femsa, au anunțat, miercuri, că au ajuns la un acord pentru preluarea diviziei de băuturi de soia a grupului anglo-olandez Unilever, pentru aproximativ 575 de milioane de dolari, în condițiile în care cel mai mare producător de băuturi răcoritoare își extinde portofoliul de băuturi sănătoase și non-acidulate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia AdeS a Unilever este renumită pentru băuturile sale pe bază de lapte de soia și sucuri de fructe. Anul trecut, a vândut 56,2 de milioane de lăzi și a realizat o cifră de afaceri de 284 de milioane de dolari.

Băuturile AdeS sunt vândute în Brazilia, Mexico, Argentina, Uruguay, Paraguay, Bolivia, Chile și Columbia.

Un fost manager al Coca Cola vrea să îi repună în contact pe cei care caută mâncare bună cu fermierii și micii producători CITEȘTE ȘI Un fost manager al Coca Cola vrea să îi repună în contact pe cei care caută mâncare bună cu fermierii și micii producători

În ultimii ani, Coca-Cola a efectuat investiții pentru a-și majora portofoliul de băuturi non-acidulate și a se extinde dincolo de America de Nord, cea mai mare piață a sa, unde vânzările de răcoritoare au scăzut ca urmare a modificării preferințelor consumatorilor spre băuturile mai sănătoase. Pentru Unilever această tranzacție este ultima dintr-un șir de vânzări de operațiuni din domeniul alimentar pentru a se concentra pe produsele de îngrijire personală care oferă marje de profit și perspective de creștere mai mari.

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, este prezent în România, unde deține trei fabrici de îmbuteliere la Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
cola
soia
unilever