Xi Jinping vine în Ungaria

Xi Jinping vine în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Președintele Chinei, Xi Jinping, va vizita Ungaria în perioada 8-10 mai, a declarat șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban. Președintele Xi se va întâlni, de asemenea, cu omologul său francez Emmanuel Macron, la Paris, în luna mai, în timp ce în aceeași lună liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat că se va duce în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, a declarat că este în interesul Ungariei să aibă o relație economică bună cu cât mai multe țări, iar China este una dintre principalele puteri ale lumii, "mai puternică decât Uniunea Europeană", relatează Reuters.

Guvernul ungar anunță că va da în judecată un lanț de supermarketuri pentru „defăimare” CITEȘTE ȘI Guvernul ungar anunță că va da în judecată un lanț de supermarketuri pentru „defăimare”

"Ungaria consideră că nu merită să se stabilească granițe ideologice atunci când vine vorba de relații economice și suntem bucuroși de vizita de două zile a președintelui chinez", a declarat Gulyas.

În februarie, China s-a oferit să sprijine Ungaria în probleme de securitate publică, dincolo de relațiile comerciale și de investiții. Atunci, un oficial de rang înalt de la Beijing a vizitat Budapesta și s-a întâlnit cu premierul Viktor Orban și cu ministrul de interne Sandor Pinter, scrie News.ro.

Cooperarea consolidată dintre cele două țări vine în contextul în care Ungaria a încercat să își afirme independența față de țările occidentale în ultimul deceniu, sub conducerea lui Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
xi jinping
ungaria