Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG

Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG

André Reinhard Fehrn, noul CEO al companiei, și Moises Pacheco, CTO

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 ian 2024

Compania daneză Shape Robotics, specializată în tehnologie de uz educațional, care a dezvoltat robotul Fable și a cumpărat integral, în vara anului 2021, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro, firma românească StoryKids, iar ulterior, în vara anului 2022, a preluat întregul pachet de acțiuni al companiei românești de tehnologie Video Technic Systems (VTS) pentru 1,25 milioane de euro,  semnează un acord-cadru cu compania de distribuție românească Network One Distribution, de 10 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acordul este considerat o prelungire a unei înțelegeri din vara anului trecut, de 30 milioane euro, calculul fiind ca, la jumătatea acestui an, cele două companii să inițieze negocieri pentru o extindere a parteneriatului care să includă și 2025.

Network One Distribution (NOD), liderul pieței de distribuție IT&C din România, este controlat în proporție de 89,5% de antreprenorul Iulian Stanciu, președintele executiv și acționar al grupului eMAG, cel mai mare retailer online din România, conform datelor analizate de Profit.ro.

NOD distribuie branduri IT&C internaționale și mărci proprii, cum ar Serioux (produse IT), Horizon (televizoare), Heinner (electrocasnice), Heinner Home (textile pentru casă), U-Grow (produse pentru copii), Momki (jucării) și Pegas (biciclete). 

De asemenea, compania furnizează soluții cloud și servicii profesionale precum management al activelor software (SAM), migrare și instalare de soluții Microsoft, audit GDPR (regulamentul de protecție a datelor cu caracter personal) și soluții de tip city manager pentru gestionarea diferitelor procese automatizate în cadrul unei administrații publice.

CONFIRMARE evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro și cedează o participație minoritară CITEȘTE ȘI CONFIRMARE evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro și cedează o participație minoritară

În februarie 2022, Profit.ro a anunțat că Shape Robotics a primit o comandă substanțială, pentru cel puțin 100 de laboratoare de roboți în România, cu o valoare de facturare de 8 milioane euro.

Scopul general al proiectului este de a implementa un minimum de 1.175 de SmartLab-uri în România în decurs de 2-3 ani.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Pentru acest an, compania se așteaptă la o dublare a veniturilor la nivelul de 300-325 milioane DKK (40,2-43,5 milioane euro) și un rezultat operațional, EBITDA, de cel puțin 14-18 milioane DKK.

Compania daneză a dezvoltat Fable, un robot modular unic. De la lansarea Fable, în 2017, peste 7.000 de roboți au fost vânduți și expediați către școli din întreaga lume.

Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG

În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, Shape Robotics a lansat un nou sistem de robotică, numit Fable Connect. Sistemul permite școlilor să dialogheze cu elevii folosind robotul ca dispozitiv de comunicare.

Peste 130 de roboți Fable Connect sunt acum folosiți în școli și spitale. Se așteaptă ca piața Fable Connect să crească și să devină un produs important pentru companie în anii următori.

viewscnt
Afla mai multe despre
shape robotics
storykids