Tranzacție IT- Compania daneză Shape Robotics cumpără firma românească StoryKids și se pregătește să atace cu oferte școlile din România pentru laboratoare cu roboți

Tranzacție IT- Compania daneză Shape Robotics cumpără firma românească StoryKids și se pregătește să atace cu oferte școlile din România pentru laboratoare cu roboți

David Johan Christensen, CEO și fondator Shape Robotics

scris 31 aug 2021

Compania daneză Shape Robotics, care a dezvoltat robotul Fable și se află într-o campanie de extindere a canalelor de vânzări internaționale, a cumpărat integral firma românească StoryKids, partener tehnologic al conceptului de învățare "SmartLab", dezvoltat de Inaco, și care propune în piața din România soluții pentru SmartLab, planul fiind acum să profite de oportunitățile pieței din ​România, unde un număr semnificativ de laboratoare cu roboți este planificat să fie construit în școli în următorii ani.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Shape Robotics a colaborat cu StoryKids din 2019, când firma locală a devenit revânzător de produse Shape Robotics în România, relevă date analizate de Profit.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

StoryKids lucrează cu produsele SmartLabs (o soluție la cheie pentru modernizarea tehnologică a școlilor) și SchoolFlix (o platformă de învățare online), în care Fable Robots de la Shape Robotics este parte centrală a conceptului.

Firma românească este controlată la acest moment de Elena Mocanu, cu 100% din participație. Aceasta va continua să asigure gestionarea zilnică a business-ului.

Pe piață din 2017, firma a avut anul trecut afaceri de 1,7 milioane lei și un profit de 144.972 lei, cu 1 angajat.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Calculul aflat la baza tranzacției este că piața românească a învățământului cuprinde peste 17.000 de școli publice, cu aproape 3 milioane de copii, și peste 800 de școli private, fiind astfel o piață în plină expansiune pentru produsele EdTech, cu puțini furnizori naționali de astfel de produse. O finanțare importantă pentru astfel de proiecte va fi asigurată de UE și prin PNRR.

Anul trecut, Shape Robotics a avut vânzări nete de circa 800.000 euro, cu un profit de 322.000 euro. Compania se așteaptă ca venitul întregului an din 2021 să fie în intervalul 1,8 - 2,2 milioane euro, cu un venit țintă de peste 7 milioane euro în 2023.

Compania daneză a dezvoltat Fable, un robot modular unic. De la lansarea Fable, în 2017, peste 7.000 de roboți au fost vânduți și expediați către școli din întreaga lume.

Tranzacție IT- Compania daneză Shape Robotics cumpără firma românească StoryKids și se pregătește să atace cu oferte școlile din România pentru laboratoare cu roboți

În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, Shape Robotics a lansat un nou sistem de robotică, numit Fable Connect. Sistemul permite școlilor să dialogheze cu elevii folosind robotul ca dispozitiv de comunicare.

Peste 130 de roboți Fable Connect sunt acum folosiți în școli și spitale. Se așteaptă ca piața Fable Connect să crească și să devină un produs important pentru companie în anii următori.

viewscnt
Afla mai multe despre
shape robotics
storykids