Compania franceză de plăți Ingenico cumpără concurentul suedez Bambora cu 1,5 miliarde euro

Compania franceză de plăți Ingenico cumpără concurentul suedez Bambora cu 1,5 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2017

Compania franceză de plăți Ingenico a convenit preluarea firmei concurente Bambora din Suedia, de la Nordic Capital, pentru 1,5 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai recentă dintre tranzacțiile din sectorul de profil care au avut loc în ultima perioadă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Preluarea Bambora, care în 2016 a obținut venituri de 202 milioane de euro, va urca profitul Ingenico și va genera economii, se arată într-un comunicat publicat joi de compania franceză și preluat de news.ro.

Firmele de plăți au devenit în ultima perioadă ținte de preluare pentru companiile de carduri de credit și bănci, care vor să profite de trecerea de la tranzacțiile în numerar la plățile prin smartphone-uri și alte dispozitive mobile.

FOTO Pro TV a cerut la OSIM înregistrarea a 10 noi sigle, toate bazate pe brandul PRO, pentru o rebranduire. Care vor fi noile denumiri ale posturilor Pro TV CITEȘTE ȘI FOTO Pro TV a cerut la OSIM înregistrarea a 10 noi sigle, toate bazate pe brandul PRO, pentru o rebranduire. Care vor fi noile denumiri ale posturilor Pro TV

Preluarea Bambora de către Ingenico urmează unui acord asemănător, prin care procesatorul de carduri de credit Vantiv va cumpăra World pentru 7,7 miliarde de lire sterline (10 miliarde dolari).

La începutul acestei luni, compania franceză de plăți Worldline a anunțat că a convenit preluarea comapaniei suedeze Digital River World Payments.

Ingenico, care a raportat profit și vânzări în creștere în primul semestru, anticipează că preluarea Bambora îi va urca profitul pe acțiune cu circa 5% până în 2018 și speră să finalizeze tranzacția până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ingenico
bambora
plati