Compania românească Datacor investește peste 1 milion de euro într-o nouă fabrică și anunță noi angajări

Compania românească Datacor investește peste 1 milion de euro într-o nouă fabrică și anunță noi angajări
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2020

Compania românească Datacor, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente, investește 1,25 mil. euro în construcția unei noi fabrici de fibră optică la Bistrița și își extinde echipa în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).

Astfel, fabrica va începe producția în ianuarie 2021, și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).

Restricțiile pentru restaurante aduc o criză la KFC și Pizza Hut. Pierdere semestrială de 22 milioane lei pentru compania care deține lanțurile în România CITEȘTE ȘI Restricțiile pentru restaurante aduc o criză la KFC și Pizza Hut. Pierdere semestrială de 22 milioane lei pentru compania care deține lanțurile în România

“Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea și viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producția de cabluri preconectorizate și soluții de conectică fibră optică.”, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.

Cu această nouă dezvoltare, obiectivul companiei Datacor pentru anul următor este să lanseze propriile produse și pe piața europeană, vizând în special Germania și Austria, țări în care se fac investiții foarte mari în infrastructura telecom.

Construcția totală a fabricii are o suprafață de 845 mp, iar proiectul pe fonduri europene a fost creat având ca obiectiv central producerea cablurilor de fibră optică preconectorizate conform celor mai înalte standarde de calitate și cu grijă față de mediul înconjurător, certificate prin: Recertificare ISO 9001, Certificare ISO 14001, Certificarea GHMT a produselor, implementarea unui sistem de management al inovării și instalarea unei capacități de producție de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. Astfel, fabrica Datacor dispune de un sistem fotovoltaic care poate aduce economii de energie electrică de până la 90000kWh/an.

Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producție în ianuarie 2021. Astfel, la finalul acestui an, Datacor face recrutări pentru 20 de posturi disponibile în regiune: tehnician producție, tehnician măsurători și laborator, gestionar depozit, controlor calitate, agent vânzări.

În ciuda pandemiei, compania, cu 18 ani de activitate pe piața de integrare de soluții de comunicații, estimează o creștere a cifrei de afaceri și a profitului pe 2020 și își menține planul de investiții stabilit pe următorii doi ani, alocând peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru de logistică regional.

Pe primul semestru al anului 2019, Datacor a înregistrat un profit operațional de peste două milioane de euro. Iar, în ceea ce privește proiecția pentru cea de-a doua parte a anului 2020, compania estimează o creștere de +3% față de cifra de afaceri la nivel anual din 2019, care a fost un an cu performanță istorică pentru Datacor, atât din perspectiva cifrei de afaceri cât și a profitului operațional.

Datacor este o companie 100% românească, deținută de frații Bogdan și Cristian Bilegan. Din 2002 până în prezent, compania a ajuns la o echipă de peste 70 de persoane și o cifră de afaceri de 8.838.442 milioane de euro.

Compania este prezentă în trei orașe din România: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, punct de prezență și logistic.

viewscnt
Afla mai multe despre
datacor
fibra optica