Companiile din industria prelucrătoare au primit în aprilie comenzi noi mai mari cu 27,1%

Companiile din industria prelucrătoare au primit în aprilie comenzi noi mai mari cu 27,1%
scris 12 iun 2018

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna aprilie, comenzi noi mai mari cu 27,1% față de aceeași lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de capital, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În martie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 10% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În aprilie, comenzile noi din industria prelucrătoare, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 27,1%, ca urmare a creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+30,9%), industria bunurilor intermediare (+26,6%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+11,7%) și industria bunurilor de uz curent (+7,7 %).

BAT a început, la Ploiești, producția Neostiks și spune că va investi 800 milioane euro în 5 ani. Teodorovici încurajează compania să transfere producția din Bulgaria, promițând ajutor de stat CITEȘTE ȘI BAT a început, la Ploiești, producția Neostiks și spune că va investi 800 milioane euro în 5 ani. Teodorovici încurajează compania să transfere producția din Bulgaria, promițând ajutor de stat

În aprilie față de luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 6%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosință îndelungată (‐13,1%), industria bunurilor de uz curent (‐13,1%), industria bunurilor de capital (‐6,5%) și industria bunurilor intermediare (‐2,7%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinței în activitatea industrială, indicând industriașilor, dar și analiștilor în ce măsură activitatea are șanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
industrie
ins