Facebook lansează Memories, o secțiune care grupează într-un singur loc conținutul aniversar

Facebook lansează Memories, o secțiune care grupează într-un singur loc conținutul aniversar
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2018

Facebook are nouă secțiune numită Memories, care se dorește a fi un hub central pentru toate amintirile utilizatorilor din cadrul rețelei sociale. Utilizatorul va găsi aici postări făcute cu ani în urmă în ziua respectivă și alte tipuri de amintiri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alături de postările și pozele obișnuite, utilizatorii vor găsi aici și o subsecțiune numită “Friends Made on this Day”, care aniversează prieteniile făcute pe Facebook.  Nu vor lipsi clipuri și colaje create automat pentru sărbătorirea acestora.

De asemenea, sub egida “Memories You May Have Missed” vor fi grupate amintirile pe care cei care nu intră foarte frecvent pe Facebook nu le-au observat la timp.

Facebook spune că noua secțiune va oferi utilizatorului opțiunile necesare ca acesta să poată alege ce postări să-i fie afișate, pentru a evita rememorarea unor amintiri neplăcute.

Cum poate tehnologia să influențeze comunicarea politică si publică? Date, strategii și instrumente digitale vor fi dezbătute în cadrul iCEE.fest 2018, joi si vineri CITEȘTE ȘI Cum poate tehnologia să influențeze comunicarea politică si publică? Date, strategii și instrumente digitale vor fi dezbătute în cadrul iCEE.fest 2018, joi si vineri

Conținutul din Memories nu este neapărat nou, el fiind răspândit și până acum sub diverse forme. Noua secțiune are însă meritul de au grupa într-un singur loc tot ce poate intra la capitolul amintiri.

Memories va avea propriul bookmark pe site-l de desktop, în timp ce pe mobile va putea fi găsită în tab-ul „More”.

Noua secțiune profită de sentimentul de melancolie al utilizatorilor pentru a crește sharing-ul organic, care se află de câțiva ani în scădere.

Facebook a adăugat mai multe facilități, precum fundalurile colorate și suportul pentru GIF-uri animate, în încercarea de a crește sharing-ul organic și a încuraja utilizatorul să posteze cât mai mult conținut personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook