GRAFIC Dacia a intensificat ritmul de producție la Duster la un nivel record pentru ultimele 12 luni

GRAFIC Dacia a intensificat ritmul de producție la Duster la un nivel record pentru ultimele 12 luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iun 2018

Ritmul de producție al uzinelor Dacia a crescut spectaculos în luna mai, față de nivelul din aprilie. Producția modelului Duster a urcat la peste 70% din volumul uzinei de la Mioveni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia a produs în luna mai 33.679 autovehicule, potrivit datelor deținute de Profit.ro de la constructorul de la Mioveni, fiind cu peste 7.000 mai multe decât în luna anterioară, adică aproape 30% creștere de producție. Nivelul din mai este, de altfel, cel mai bun din ultimele 12 luni, fiind chiar peste cel din noiembrie 2017, când a intrat în producție noul Duster. Motivul ar putea fi generat de lansarea SUV-ului Duster pe mai multe piețe, fiind necesară astfel crearea de stocuri la dealeri.

Cert este că volumul de producție al lui Duster a ajuns aproape de 24.000 de unități în cea de-a cincea lună, fiind asamblate cu 32% mai multe SUV-uri decât în luna anterioară, după cum reiese din calculele Profit.ro.

TEST DRIVE FOTO A cincea generație Audi A6 nu renunță la motoarele diesel și oferă 39 de sisteme de asistență pentru conducere autonomă. Mașina - pregătită și pentru România CITEȘTE ȘI TEST DRIVE FOTO A cincea generație Audi A6 nu renunță la motoarele diesel și oferă 39 de sisteme de asistență pentru conducere autonomă. Mașina - pregătită și pentru România

Celelalte modele au avut, la rândul lor, un ritm de producție bun, comparabil cu media lunilor anterioare. Sandero a avut un volum de 4.732 de unități, sub cel din aprilie, cu o pondere în total de 14,1%. Logan a depășit 10% din volumul total, cu 3.439 de exemplare produse, cu aproape 1.000 mai multe decât în aprilie, iar MCV a crescut ușor, la 1.500 de unități, 4.5% din total.

În plus, fabrica a scos de pe liniile de fabricație și 2.916 kituri semicomplete pentru Algeria, unde sunt fabricate în special modele Renault.

În total, de la începutul anului, Dacia a produs 145.215 vehicule, cu 1,6% mai multe decât anul trecut, după cum se arată în statistica ACAROM, care face referire doar la producția totală din 2018, fără a detalia volumele lunare.

GRAFIC Dacia a intensificat ritmul de producție la Duster la un nivel record pentru ultimele 12 luni

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
uzina mioveni
productie duster