A venit în '95 din Liban în România, pe când avea 19 ani, a schimbat câteva meserii, s-a însurat cu o româncă pentru cetățenie, dar azi nu-și mai pot imagina viața unul fără altul, a muncit în câteva țări la începutul anilor 2000, de la spălător de vase la constructor, a dormit pe străzi și s-a întors fără niciun ban în România. Treptat, și-a deschis o măcelărie, un magazin cu produse libaneze și, de curând, un restaurant la Băneasa, care să se adapteze nevoii de distanțare socială a clienților în pandemie. Said Om Hani se consideră un visător care și-a împlinit toate visurile și vrea ca, în viitor, să deschidă și o cantină pentru oamenii străzii.
Fost profesor de franceză la Liceul Pedagogic din Bacău, Costi Zărnescu a simțit gustul turismului în 2003, când pentru o scurtă vreme a adus turiști francezi în România prin intermediul unui site. Apoi, multă vreme, a construit și vândut case de lemn, în principal tot pentru străinătate, dar fusese deja contaminat cu virusul turismului, care l-a determinat să renunțe la business și să construiască un resort cu case de vacanță din lemn la Slănic Moldova, care în această vară, în primul an de operare, nu doar că a fost plin, dar a avut cerere de 5-6 ori mai mare decât capacitatea de cazare.
Cu peste 400.000 de turiști trimiși anul trecut în concedii și cu vânzări de peste 120 de milioane de euro, Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour, era, anul trecut, românul care a vândut cele mai multe vacanțe din istoria turismului autohton. Pandemia l-a adus de la vânzări de un milion de euro pe zi în a doua parte a lui martie la vânzări zero și l-a prins cu avansuri încasate de la 150.000 de turiști și cu investiții făcute într-o companie aeriană și o franciză TUI. În cel mai greu dintre cei 23 de ani de business, în care a fost nevoit să renunțe la un sfert din angajați și a închis 20% din birouri, l-au salvat cei peste 80.000 de turiști care, începând din iunie, și-au depășit temerile și au ales să plece în vacanță.
Cu toate că turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii în ultimele luni, din cauza pandemiei de Covid-19, un român și-a crescut cu 20% afacerea din turism în acea perioadă, cu toate că și-a permis să refuze toți clienții care nu vorbeau sau nu scriau corect, acceptă întotdeauna câinii și pisicile. Mai mult decât atât, cererea a fost atât de mare încât nu a putut onora în jur de 50% dintre cererile primite în această vară.
A câștigat primii bani la cinci ani, când i-a vândut unei vecine cireșele culese dintr-un pom din fața blocului, iar la 12 ani și-a cumpărat din banii lui o scroafă. Câțiva ani mai târziu a vândut telefoane mobile, iar în liceu, după ore, s-a apucat să zugrăvească apartamente și câștiga mai mult decât mulți oameni cu pregătirea profesională a tatălui său, adică inginer constructor.