Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul financiar ceh Penta Investments a preluat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul financiar ceh Penta Investments a preluat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2018

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul financiar ceh Penta Investments a preluat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România care deține rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt, precum și distribuitorul Mediplus, tranzacție anticipată din primăvara acestui an și evaluată de atunci la peste 300 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele discuții pentru această tranzacție au început încă din 2011, fără succes, și au fost reluate în primăvară mai aplicat, cu hotărârea de a fi finalizate până la finele anului în curs.

Lanțul Dr Max a intrat în România din vara lui 2017 prin preluarea a patru firme locale care operează farmaciile Arta.

Liberty Center, deschis înaintea crizei și preluat de bănci, a ajuns la 4 milioane de vizitatori, vânzările chiriașilor au crescut. Centrul comercial va intra în reamenajare CITEȘTE ȘI Liberty Center, deschis înaintea crizei și preluat de bănci, a ajuns la 4 milioane de vizitatori, vânzările chiriașilor au crescut. Centrul comercial va intra în reamenajare

Fondat în 1994, grupul A&D Pharma operează trei linii de busines: Mediplus (distribuție de produse farmaceutice), Sensiblu (retail farmaceutic), Punkt (rețea de farmacii) și A&D Pharma Marketing & Sales (servicii cu valoare adaugată producătorilor internaționali de medicamente, în zona Europei Centrale și de Est).

Anul trecut, grupul a avut afaceri cumulate de peste 1,3 miliarde euro, fiind lider pe piața locală de distribuție de medicamente.

Grupul A&D Pharma este controlat de Ludovic Robert, Walid Abboud, Michel Eid și Roger Akoury, însă după unele neînțelegeri intervenite între acționari, aceștia și-au separat participațiile în cadrul mai multor companii în care erau împreună asociați, inclusiv în cadrul A&D Pharma.

Grupul City Grill, afaceri în creștere cu 11%, până la 33,7 milioane de euro. Dragoș Petrescu mizează în acest an pe livrările de mâncare la domiciliu chiar și cu biciclete CITEȘTE ȘI Grupul City Grill, afaceri în creștere cu 11%, până la 33,7 milioane de euro. Dragoș Petrescu mizează în acest an pe livrările de mâncare la domiciliu chiar și cu biciclete

În 2017, BRD-Groupe Société Générale și UniCredit Bank au acordat A&D Pharma un credit sindicalizat de peste 177 milioane euro, pe 5 ani, inclusiv pentru a-și refinanța o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2015.

Penta Investment Group este acționarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc, care în toamna acestui an a finalizat în România preluarea companiilor Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings, într-o tranzacție de 47 de milioane de euro.

În acționariatul Fortuna, cu 10% din acțiuni, este Franklin Templeton Investment Funds, din grupul financiar care administrează și Fondul Proprietatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
penta
ad pharma
consiliul concurentei