Consiliul de administrație al SIF Moldova a fost ales pentru un nou mandat de 4 ani

Consiliul de administrație al SIF Moldova a fost ales pentru un nou mandat de 4 ani

Doroș Liviu-Claudiu

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2021

Cu o prezență de 47,2% dintre acționari, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SIF Moldova i-a ales că membri ai Consiliului de administrație pe Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroș Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan și Radu Octavian-Claudiu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Consiliul de administrație a aprobat numirea în funcția de Președinte și Director general a lui Doroș Liviu-Claudiu. Vicepreședinte - Director general adjunct va fi Iancu Cătălin-Jianu-Dan.

Datacor pregătește lansarea internațională a echipamentelor produse la Bistrița. “În actualul context global, importurile din Asia se fac mult mai greu decât în anii trecuți.” CITEȘTE ȘI Datacor pregătește lansarea internațională a echipamentelor produse la Bistrița. “În actualul context global, importurile din Asia se fac mult mai greu decât în anii trecuți.”

Pentru mandatul 2021-2025 a fost aprobată funcționarea comitetelor consultative ale Consiliului de administrație: Comitetul de audit – președinte Radu Octavian Claudiu, Comitetul de nominalizare –remunerare – președinte Ceocea Costel și Comitetul de investiții – președinte Ciorcilă Horia. Fiecare comitet este format din 3 membri, administratori neexecutivi: Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Radu Octavian Claudiu.

Mandatul membrilor Consiliului de administrație este de 4 ani.

În ultimii 10 ani, activele SIF Moldova au generat o rată compusă a randamentului de 9,23%, cu 1,77% mai mare decât rată medie obținută de toate celelate fonduri de acțiuni din România. În același timp, SIF Moldova a acordat dividende acționarilor de 639 milioane lei, în timp ce a continuat să investească și a atins o rată medie de apreciere a valorii pentru acționari de 13,2% (dividende încasate plus creștere activ). Compania și-a urmat strategia pe termen lung și a dublat valoarea activelor administrate până la 2,14 miliarde lei la sfârșitul anului 2020.

SIF Moldova este Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA) autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), listat la Bursa de Valori București sub simbolul SIF2.

Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.137 milioane lei, la 30 decembrie 2020. Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 70.1%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,9%. Principalele sectoare în structura portofoliului raportat la valoarea totală a activelor sunt: financiar 44,4%,  energetic 16%, industria prelucrătoare 7%  și imobiliare 6,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
consiliu de administrație
ciorcila horia