Contract de 20 milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reșița

Contract de 20 milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reșița
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Reșița au semnat contractul de finanțare pentru ”Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”, proiect în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro, care prevede reintroducerea tramvaiului electric în oraș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al ADR Vest, prin acest proiect se dorește ”implementarea unui pachet integrat de investiții în mobilitatea urbană, prin reintroducerea transportului public nemotorizat cu tramvaiul la Reșița, realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea stațiilor de transport, a spațiilor publice, a zonelor pietonale și a celor verzi – linie cale de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spații administrative și de mentenanță/ reparații etc”, arată news.ro.

Ținta proiectului este reducerea emisiilor de dioxid de carbon și creșterea calității vieții în municipiul Reșița.

FOTO Policolor a finalizat construcția noii fabrici de lacuri și vopsele din Capitală CITEȘTE ȘI FOTO Policolor a finalizat construcția noii fabrici de lacuri și vopsele din Capitală

În urma proiectului vor rezulta 3,7 kilometri de cale dublă de rulare pentru tramvai modernizată, un depou reabilitat și extins, cu o hală pentru reparații și ateliere având o suprafață construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie și spălătorie - 478,50 mp și hală pentru gararea tramvaielor - 2.400,05 mp,  șapte stații de transport public construite ori modernizate sau reabilitate, 27.143 mp platformă cale de rulare tramvai modernizată și 21.047 mp de spațiu verde. Linia ferată va fi înierbată.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri.

Traseul pe care se vor realiza intervențiile este: Bd. Republicii - Calea Caransebeșului - Calea Timișoarei, până la intrarea pe Bd. Revoluția din Decembrie. Investiția va acoperi și parte din Aleea Crizantemelor, precum și terenul depoului de tramvaie, situat pe Bd. Republicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvai
resita