FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac

FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 2 iul 2019

Omul de afaceri Ion Țiriac a lansat primele detalii ale mega proiectului imobiliar pe care Profit.ro l-a anunțat în premieră. Complexul prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
FOTO România riscă amenzi UE de 1 milion euro pe zi pentru deșeuri. Soluția la îndemână pentru a evita sancțiunea CITEȘTE ȘI FOTO România riscă amenzi UE de 1 milion euro pe zi pentru deșeuri. Soluția la îndemână pentru a evita sancțiunea

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Date analizate de Profit.ro relevă că ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață cumulată de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai. Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații.

„Pentru început, interesul nostru este de a dezvolta un master plan care să se înscrie în direcțiile de dezvoltare pe care le vedem în zonă, astfel încât să pregătim terenul pentru viitor. Nu avem încă niște date certe“, a declarat, contactat de Profit.ro, Bogdan Cernescu, managing director al Țiriac Imobiliare, încă din luna ianuarie a acestui an.

Omul de afaceri a primit certificatul de urbanism încă din aprilie 2018, iar avizul de oportunitate, în decembrie 2018.

Click pe poză pentru mărire

FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac


Zona Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, George Copos, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri.

EXCLUSIV Rothschild, una dintre cele mai influente familii din mediul financiar global, iese de pe piața imobiliară românească. O companie controlată de un comerciant de diamante preia proiectul din Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Rothschild, una dintre cele mai influente familii din mediul financiar global, iese de pe piața imobiliară românească. O companie controlată de un comerciant de diamante preia proiectul din Pipera

Până la sfârșitul anului 2021, ar putea fi construiți aproximativ 156.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 de locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire în zona Expoziției, conform unei analize realizate recent de compania imobiliară ESOP Consulting. La acestea se vor adăuga proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de dezvoltatori, care ar mai putea aduce încă 100.000 metri pătrați de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.

Click pe poză pentru mărire

FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac


La acest moment, Tiriac lucrează la un turn de birouri în apropiere de sediul Guvernului, în zona Pieței Victoriei, denumit Țiriac Tower, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro, proiect estimat să fie livrat la finele anului viitor.

Proiectul ar urma să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an, conform anunturilor de închiriere promovate pe piață. În paralel, Ion Țiriac caută, de mai mulți ani, parteneri pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în zona Podului Grant din cartierul bucureștean Crângași, pe terenul fostei întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), fără însă ca la acest moment proiectul să fie efectiv lansat.

Pe acest amplasament este dorită realizarea unui complex de clădiri cu înălțimi de până la 80 de metri, dar și imobile cu nivel redus, cu locuințe terasate. Imobilele vor avea grădini verticale și piscine construite pe acoperiș. Varianta alternativă presupune integrarea în proiect a turnului IFMA de 114 metri, folosit în regimul comunist pentru testarea ascensoarelor. Proiectul prevede înălțarea imobilului, astfel că ar putea deveni cea mai înaltă clădire din țară.  În ultimii ani, Țiriac a mai dezvoltat un club rezidențial de lux în Băneasa și un cartier rezidențial în Chitila.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion tiriac
auto rom
imobiliare