Divizia de investiții private a Băncii Mondiale plusează pe piața imobiliară din România: subscrie obligațiuni de 50 milioane euro emise de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar local

Divizia de investiții private a Băncii Mondiale plusează pe piața imobiliară din România: subscrie obligațiuni de 50 milioane euro emise de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar local
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

International Financial Corporation (IFC), divizia de investiții private a Băncii Mondiale, a subscris obligațiuni în valoare de până la 50 de milioane de euro în cadrul emisiunii derulate de investitorul imobiliar sud-african NEPI Rockcastle. Operațiunea este efectuată după ce, luna trecută, o altă instituție financiară importantă, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a subscris obligațiuni de aceeași valoare în cadrul emisiunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Emisiunea de obligațiuni, în valoare de 500 de milioane de euro, a fost realizată de NE Property Cooperatif UA, subsidiară a grupului NEPI Rockcastle. Sumele astfel obținute vor fi utilizate pentru finanțarea investițiilor imobiliare pe care compania le are în plan pentru România și alte țări din Europa Centrală și de Est.

”IFC va fi un investitor obișnuit, alături de BERD și alți investitori instituționali din Europa. Fondurile IFC vor fi utilizate pentru dezvoltare și achiziții de proiecte doar în România”, este mesajul diviziei.

Surpriză: un nou retailer puternic a intrat în România. Distribuitor exclusiv al mai multor branduri și controlat de cea mai mare platformă de vânzare pentru produse sportive din Polonia CITEȘTE ȘI Surpriză: un nou retailer puternic a intrat în România. Distribuitor exclusiv al mai multor branduri și controlat de cea mai mare platformă de vânzare pentru produse sportive din Polonia

Grupul NEPI Rockcastle, companie imobiliară focalizată pe Europa Centrală și de Est, este listat la bursa de la Johanesburg și la Euronext Amsterdam. NEPI Rockcastle s-a format în 2017 prin fuziunea dintre New Europe Property Investments (NEPI) și Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle). NEPI Rockcastle Group are ca țintă invesitiții în active dominante din țări din Europa Centrală și de Est cu creșteri economice semnificative. România a fost până acum principalul beneficiar din regiune al investițiilor realizate de companie, alte țări vizate fiind Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Cehia și Serbia.

NEPI Rockcastle a lansat în luna noiembrie a anului trecut emisiunea de obligațiuni, în valoare de 500 milioane de euro, cu o maturitate de 7 ani.

CONFIRMARE Tranzacție: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller

Grupul deține are un portofoliu de active de circa 5 miliarde de euro, care anul trecut au generat venituri din chirii de peste 232 milioane de euro, în creștere cu 60% față de 2016.

România reprezintă 42% din valoarea activelor NEPI Rockcastle, pe locul doi situându-se Polonia cu 25%.

Grupul a anunțat pentru acest an mai multe investiții în România, toate în proiecte de retail, segment pe care este și lider de piață, ca suprafață deținută.

Construcția unui centru comercial la Satu Mare, cu o suprafață de 28.700 metri pătrați, a centrului comercial Shopping City Târgu-Mureș, de 32.900 metri pătrați, extinderea Promenada Mall din București, a Shopping Center Sibiu și Aurora Shopping Mall din Buzău sunt investițiile anunțate de companie. În plus, în luna februarie, compania a anunțat achiziția proiectului mallului Festival Sibiu, care la finalizare, în 2019, va avea 43.000 metri pătrați suprafață închiriabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
ifc
bonduri