Dragnea: În acest an sunt producții agricole istorice, și datorită ajutorului lui Dumnezeu

Dragnea: În acest an sunt producții agricole istorice, și datorită ajutorului lui Dumnezeu
scris 22 aug 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că în 2017 au existat producții agricole istorice în România, fapt ce a fost posibil și datorită „ajutorului lui Dumnezeu”, dar și pentru că fermierii au primit la timp subvențiile. Liderul social-democraților a ținut să precizeze că, începând cu 16 octombrie, se va face plata în avans a subvențiilor agricole, în zonele afectate de condițiile meteorologice urmând să se aloce mai mulți bani.

„Vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigații, pentru revitalizarea și modernizarea agriculturii românești a rămas intactă. Vreau să le transmis, de asemenea, să aibă încredere și curaj, programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare, se și văd rezultatele. Ne-a ajutat și Dumnezeu anul ăsta, dar s-a reușit până la urmă ca în 2017 să fie niște producții istorice în România”, a spus Liviu Dragnea, aflat în vizită în județul Călărași împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat de news.ro.

Potrivit președintelui PSD, „la grâu, secară s-a depășit o producție de 10 milioane de tone, ceea ce nu a mai fost până acum în România; la rapiță sunt 1,7 milioane de tone; la mazăre – 300.000 de tone, cea mai mare producție”.

Recolta 2017: Marii fermieri din România se așteaptă să obțină în acest an mai mult grâu decât anul trecut CITEȘTE ȘI Recolta 2017: Marii fermieri din România se așteaptă să obțină în acest an mai mult grâu decât anul trecut

„Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricutură, dar faptul că Ministerul Agriculturii a alocat subvențiile la timp, adică până la finalul lunii martie, și fermierii au putut beneficia de acești bani, și vorbim de bani serioși - 2,7 miliarde de euro, s-a ajuns în situația în care în mai mule zone băncile au început să îi caute pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci pentru că nu au mai avut nevoie, au avut banii la timp”, a completat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că, începând cu 16 octombrie, se va face plata în avans a subvențiilor agricole, astfel încât fermierii să nu aibă probleme financiare.

„De asemenea, începând cu 16 octombrie o să înceapă plata în avans a subvențiilor pentru ca fermierii să nu aibă niciun fel de probleme financiare. Este într-adevăr o zonă afectată de secetă, în Câmpia de Vest, au fost cu domnul ministru, am vorbit și ieri cu domnul prim-ministru, acolo se vor face niște evaluări și, în cazul în care se va ajunge la concluzia că trebuie să fie despăgubiți, se vor face despăgubiri. De asemenea, avansul pentru subvenții, acolo în zonele afectate va fi mai mare”, a subliniat Liviu Dragnea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
agricultura
dumnezeu