După ce a preluat Arcelor Mittal Galați, miliardarul indian Sanjeev Gupta cumpără Keystone Consolidated Industries din SUA, tranzacție de 320 milioane dolari

După ce a preluat Arcelor Mittal Galați, miliardarul indian Sanjeev Gupta cumpără Keystone Consolidated Industries din SUA, tranzacție de 320 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2018

Grupul britanic Liberty House, care în octombrie a ajuns la un acord cu ArcelorMittal pentru preluarea inclusiv a combinatului siderurgic din Galați, a semnat un acord condiționat pentru cumpărarea acțiunilor Keystone Consolidated Industries, SUA, de la corporația Contran în schimbul a 320 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se estimează că tranzacția va fi finalizată până la 31 decembrie 2018, după o evaluare a respectării reglementărilor în vigoare.

Compania astfel mărită va deține operațiuni în Illinois, Ohio, South Carolina, New Mexico, Texas și Georgia. 

Tranzacția este finanțată de două bănci nord-americane cu un împrumut bazat pe un bun imobiliar și un împrumut la termen din fonduri gestionate de BlackRock Financial Management Inc.

Cum își motivează firmele angajații de Sărbători: 6 din 10 angajatori vor acorda prime, dar iau în calcul și alte variante. Antreprenorii din construcții sunt mai reticenți CITEȘTE ȘI Cum își motivează firmele angajații de Sărbători: 6 din 10 angajatori vor acorda prime, dar iau în calcul și alte variante. Antreprenorii din construcții sunt mai reticenți

Keystone Consolidated Industries are sediul central în Dallas, Texas, și este formată din Keystone Steel & Wire, Engineered Wire Products, Strand Tech Manufacturing și Keystone Bar Products. Familia de companii KCI produce, pe lângă țagle din oțel, oțel laminat și plasă de sârmă sudată, gard de sârmă pentru agricultură, sârmă pentru beton precomprimat, bare cu profil rotund de tip Merchant Bar Quality (de bază) / Special Bar Quality (speciale) și armături industriale. 

Contran Corporation este un holding ce funcționează prin subsidiarele sale, fie proprii, fie în care este acționar majoritar, printre care Valhi, Inc., NL Industries, Inc., Kronos Worldwide, Inc. (“Kronos”) și CompX International Inc. (“CompX”).  Kronos este producător mondial și vânzător de pigmenți pe baza de dioxid de titan (“TiO2”), folosiți pentru a albi, a conferi luminozitate și opacitate unei game largi de produse, de exemplu: vopseluri, plastice, hârtie, fibre și ceramice. În plus, TiO2 este un element important pentru operațiuni obișnuite precum vopsire în straturi, plastifieri și hârtie, dar și cerneluri, mâncare și cosmetice.

Unitățile de producție ale Kronos se află în America de Nord și Europa. 

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de Sanjeev Gupta (47 de ani). Are sediul la Londra și filiale în Dubai, Singapore și Hong Kong.

Sanjeev Gupta a fost indicat, în primăvară, de Forbes drept cel mai ambițios industriaș din lume, după ce a cheltuit aproximativ 770 de milioane de dolari pentru achiziții între 2013 și 2017.

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezentă în aproximativ 30 de țări la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty steel
keystone consolidated industries
otel