După vânzări record în prima săptămână la București, Burger King a lansat un proces de extindere rapidă în Capitală

După vânzări record în prima săptămână la București, Burger King a lansat un proces de extindere rapidă în Capitală
scris 4 dec 2019

Burger King a lansat un proces de extindere rapidă în Capitală, țintind deja intrarea în mall-ul AFI Cotroceni și pregătind, conform datelor din piață, și deschiderea unui restaurant în centrul orașului, la Piața Universității.

Recent, dezvoltatorul de restaurante AmRest a deschis în Mega Mall București primul său restaurant Burger King din România, investiție de 3,5 milioane lei, confirmând informațiile transmise anterior de Profit.ro, și a avut vânzări record în regiunea Europei Centrale și de Est în prima săptămână după revenirea pe piața din România.

În prezent, în Aeroportul Otopeni, funcționează deja un restaurant Burger King, operat însă de o altă companie.

Argumentând prin bani și locuri de muncă, Guvernul va permite amplasarea rețelelor 5G și pe spații verzi și arii naturale protejate CITEȘTE ȘI Argumentând prin bani și locuri de muncă, Guvernul va permite amplasarea rețelelor 5G și pe spații verzi și arii naturale protejate

De altfel, brandul Burger King a mai fost prezent în România și în trecut, însă a fost nevoit să-și închidă restaurantele. Compania Atlantic Restaurant System, operatorul de la acea vreme al francizei Burger King în România, a închis în 2012 ultimele sale restaurante din țară.

Profit.ro a anunțat anterior că AmRest, cu sediul în Polonia, a lansat procedura de recrutare de angajați.

”Cred că putem ajunge la 40-50 de restaurante în următorii cinci ani, din care 10-20 cu drive-thru. Ne uităm la București și alte orașe mari, inclusiv pe drumurile principale. Mai târziu, în acest an, vom deschide încă un restaurant în AFI Cotroceni și mai purtăm negocieri pentru o altă locație tot în București, dar care nu este într-un mall”, spune Alan Laughlin, președintele Burger King AmRest.

În ianuarie, Profit.ro a anunțat că lanțul de fast-food Burger King a lansat planul de extindere în sud-estul Europei, deschizând, la Praga, cel mai mare restaurant al său de pe piața din Cehia. Planul brandului este de a deschide în următoarea perioadă, pe termen mediu, 200 de restaurante, inclusiv în România.

AmRest, cel mai mare operator de restaurante multi-brand tip franciză din Europa, operează atât Burger King, cât și KFC, Pizza Hut și Starbucks, având în portofoliu 10 branduri și 2.015 de restaurante în 25 de țări.

ULTIMA ORĂ Aviz pentru noul ambasador SUA în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Aviz pentru noul ambasador SUA în România

Sub brandul Burger King, AmRest operează în Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria.

La finele anului trecut, dezvoltatorul a semnat un acord cu Burger King pentru a dezvolta acest brand atât în Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria, dar și în România.

Burger King a avut anterior mai multe restaurante pe piața locală, care au fost însă închise treptat, la acest moment existând un singur restaurant, pe terminalul plecări din Aeroportul Henri Coandă-Otopeni, accesibil, evident, doar călătorilor care își așteaptă avionul.

Fondat în 1954, brandul Burger King este unul dintre cele mai mari lanțuri de fast-food din lume, cu circa 17.000 de restaurante în peste 100 de țări și teritorii din SUA.

Aproape toate restaurantele Burger King sunt deținute și operate de către francizați independenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
burger king
fast food
relansat
restaurant