1 milion de contracte schimbate de consumatorii casnici de energie electrică

1 milion de contracte schimbate de consumatorii casnici de energie electrică

Sursa foto: Lovelyday12 | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2021

Conform datelor centralizate de reglementatorul pieței sectorului energetic, unul din 9 contracte a fost modificat de la liberalizarea pieței de electricitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ a milion de consumatori casnici de electricitate și-au schimbat contractul de la începutul anului până acum și toți marii furnizori din piață au primit amenzi pentru nereguli, potrivit datelor furnizate pentru Agerpres de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE). La 1 ianuarie 2021, piața de electricitate din România s-a liberalizat total.

"Din numărul total al clienților casnici, de aproximativ 8,9 milioane, la data de 1 ianuarie 2021, 5.902.323 se aflau în piața reglementată de energie electrică. În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, 926.000 de clienți casnici au semnat contracte de furnizare a energiei electrice în regim concurențial, iar numărul acestora a ajuns în prezent la circa un milion", au arătat reprezentanții ANRE.

OFICIAL Combinatul siderurgic COS Târgoviște - scos la licitație CITEȘTE ȘI OFICIAL Combinatul siderurgic COS Târgoviște - scos la licitație

Aceștia nu au putut preciza câți dintre acești consumatori au schimbat și furnizorul și câți au rămas la același, schimbând doar contractul. "Nu avem prerogative legislative pentru a cere aceste informații de la furnizori", au precizat responsabilii reglementatorului.

În ceea ce privește gazele naturale, din numărul clienților casnici care nu își exercitaseră dreptul de eligibilitate la data de 30 iunie 2020 de 3.378.309, 21,10% au încheiat până la data de 30 aprilie 2021, contracte aferente furnizării gazelor naturale în regim concurențial, respectiv 712.937 clienți casnici.

"Astfel, până la data de 30 aprilie 2021, din numărul total al clienților casnici de aproximativ 3.970.388, 33% aveau încheiate contracte aferente furnizării gazelor naturale în regim concurențial, respectiv 1.304.916 clienți casnici", se mai arată în răspunsul ANRE.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
anre