A fost lansată cea mai mare centrală solară din Chile. Cât 370 de terenuri de fotbal

A fost lansată cea mai mare centrală solară din Chile. Cât 370 de terenuri de fotbal
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Grupul energetic Generadora Metropolitana a inaugurat în deșertul Atacama (nord) cea mai mare centrală solară din Chile, cu o capacitate instalată de 480 de megawați (MW), capabilă să furnizeze energie electrică pentru aproape o jumătate de milion de locuințe, transmite agenția AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Inaugurarea proiectului fotovoltaic CEME1 este un nou pas spre încetarea dependenței sistemului nostru electric de combustibilii fosili și spre decarbonizarea matricei noastre energetice”, a declarat ministrul chilian al energiei, Diego Pardow, într-un comunicat de presă emis de companie cu ocazia punerii în funcțiune a centralei, programată inițial pentru 2023, arată G4Media.

Proiectul-mamut Tarnița, datând din regimul Ceaușescu - pregătit să fie declarat de importanță strategică națională CITEȘTE ȘI Proiectul-mamut Tarnița, datând din regimul Ceaușescu - pregătit să fie declarat de importanță strategică națională

Cele 882.720 de panouri fotovoltaice acoperă o suprafață de 435 de hectare, echivalentul a 370 de terenuri de fotbal.

Generadora Metropolitana este o întreprindere deținută în mod egal de grupul francez EDF și de partenerul său chilian AME.

FOTO Nicușor Dan: Dăm în exploatare încă 1,75 km de conductă nouă de termoficare CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan: Dăm în exploatare încă 1,75 km de conductă nouă de termoficare

EDF este prezent în Chile din 2014, unde a lansat deja mai multe proiecte de energie regenerabilă în regiunea Atacama și la nord de capitala Santiago.

Centrala solară Bolero (nord), alcătuită din 475.000 de module fotovoltaice și lansată la sfârșitul anului 2016, a reprezentat cea mai mare centrală solară din țară până în prezent.

Austria a înființat o comisie care va examina dacă țara poate să renunțe la gazul rusesc CITEȘTE ȘI Austria a înființat o comisie care va examina dacă țara poate să renunțe la gazul rusesc

Aceasta a fost inaugurată la sfârșitul anului 2016 de EDF și compania japoneză Marubeni și poate alimenta cu energie electrică mai mult de 190.000 de locuințe în fiecare an.

viewscnt
Afla mai multe despre
solar
chile