Acționarii Dafora vor să reducă de 20 de ori capitalul social al companiei, pentru a acoperi parțial pierderile

Acționarii Dafora vor să reducă de 20 de ori capitalul social al companiei, pentru a acoperi parțial pierderile
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2018

Acționarii Dafora (DAFR), companie de foraj petrolier și gaze naturale, vor să taie capitalul social al companiei de 20 de ori, de la 100,23 milioane lei la 5,01 milioane lei, pentru a acoperi parțial pierderile din anii trecuți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administratatorul judiciar al companiei, CITR Filiala Cluj SPRL, și administratorul special, Gheorghe Călburean, au convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru data de 23 iulie, când va fi aprobat subiectul, arată documentele transmise Bursei de Valori București (BVB), scrie News.ro.

”Aprobarea reducerii capitalului social al societății de la 100.232.329 lei la 5.012.337 lei, respectiv cu suma de 95.219.992 lei, în vederea acoperirii parțiale a pierderilor înregistrate în contabilitate din exercitiile financiare anterioare (în contul rezultat reportat) prin realizarea concomitentă a următoarelor operațiuni: - reducerea numărului de acțiuni, în mod proporțional cu cota de participare a fiecărui acționar la capitalul social la data de înregistrare, și - majorarea valorii nominale a unei acțiuni de la 0,1 lei per acțiune la 1 leu per acțiune, prin reducerea corespunzătoare a numărului de acțiuni deținute de fiecare acționar la data de înregistrare”, arată convocatorul.

Producția de gaze naturale a României va crește în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Producția de gaze naturale a României va crește în următorii trei ani

Dafora a realizat în trimestrul I din acest an venituri de 22,02 milioane lei, în creștere cu 41,08% față de trimestrul I 2017, ca urmare a obținerii de venituri din contracte noi. Compania a raportat pierderi de 2,17 milioane lei în primele trei luni, de două ori mai mici față de perioada similară de anul trecut, de 4,79 milioane lei.

Dafora a intrat în insolvență în 2015, administratorul judiciar al societății fiind CITR Filiala Cluj SPRL.

Dafora a reintrat în septembrie 2017 la tranzacționare la BVB, după ce planul de reorganizare a societății a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu.

Cel mai mare acționar al său este Gheorghe Călburean, cu 49,96% din acțiuni, fost director al producătorului de gaze Romgaz.

Dafora are o capitalizare de 21,44 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dafora
petrol
gaze