Acționarii Nuclearelectrica vor alege șapte administratori provizorii

Acționarii Nuclearelectrica vor alege șapte administratori provizorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2018

Acționarii producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, vor alege în ședința din 28 iunie șapte administratori provizorii, ca urmare a expirării mandatelor actualilor membri, arată un document transmis Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Membrii care urmează să fie revocați, ca urmare a expirării mandatelor pe 29 iunie, sunt: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Gentea, Elena Popescu, Mihai-Daniel Aniței, Dragoș Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu și Cristian Dima, scrie News.ro.

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea ședinței acționarilor, este numirea prin vot secret ”a șapte administratori provizorii ai societății naționale Nuclearelectrica, începând cu data de 30 iunie 2018, pentru un mandat de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor selectați în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 dacă selecția se finalizează înainte de termenul mentionat”.

România a devenit, de o săptămână, importator net de electricitate, din cauza intrării mai multor centrale în revizie. Prețurile s-au majorat cu 43% CITEȘTE ȘI România a devenit, de o săptămână, importator net de electricitate, din cauza intrării mai multor centrale în revizie. Prețurile s-au majorat cu 43%

Totodată, acționarii vor aproba și indemnizația fixă brută lunară pentru membrii provizorii ai Consiliului de Administrație.

Nuclearelectrica a obținut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 51,7% față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.

Producția de energie a scăzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

Valoarea totală a programului de investiții al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plății serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,49 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica