Administratorul judiciar al Elcen anunță că a dispus achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor, iar procedura de ieșire din insolvență se va finaliza "în cel mai scurt timp"

Administratorul judiciar al Elcen anunță că a dispus achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor, iar procedura de ieșire din insolvență se va finaliza "în cel mai scurt timp"
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Administratorul judiciar al Elcen, Sierra Quadrant, anunță că a dispus achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor, iar întreaga procedură de ieșire din insolvență se va finaliza "în cel mai scurt timp".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Elcen, a dispus astăzi achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor. Măsura vine la două zile după ce compania noastră a supus la vot în adunarea creditorilor de marți, 8 februarie, ieșirea din insolvență a Elcen, ca urmare a tergiversării de către Primăria Municipiului București a procedurii transferului de afacere", arată administratorul judiciar.

Prețurile la case rămân în creștere. Cu cât sunt vândute CITEȘTE ȘI Prețurile la case rămân în creștere. Cu cât sunt vândute

Demersurile Sierra Quadrant de a contribui, prin conceperea planului de reorganizare, la construcția Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET), s-au lovit, din nefericire pentru bucureșteni, de opoziția Primăriei București (PMB), precizează administratorul judiciar, scrie News.ro.

"Reprezentanții acestei instituții nu ne-au furnizat până la această dată motivul pentru care, deși agreaseră soluția propusă de compania noastră (parcurgând aproape toți pașii necesari pentru implementare), au decis să înceteze comunicarea oficială și, implicit, să se retragă din proiect. Reamintim că soluția ieșirii din insolvență, în lipsa transferului de afacere (preluarea activelor Elcen de către PMB), este necesară pentru a elimina riscurile intrării Elcen în faliment, ale pierderii bonusului de cogenerare, ale pierderii oportunităților de atragere de fonduri europene nerambursabile indisolubil legate de îndeplinirea condițiilor de mediu impuse de forurile europene responsabile în materie", spun reprezentanții administratorului judiciar.

Întreaga procedură de ieșire din insolvență se va finaliza, așadar, în cel mai scurt timp, adaugă ei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elcen
insolvență