Administratorul judiciar al ELCEN: Sistarea livrării apei calde în București, analizată de Comitetul Creditorilor

Administratorul judiciar al ELCEN: Sistarea livrării apei calde în București, analizată de Comitetul Creditorilor
scris 4 sep 2019

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, susține că, din cauza refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei. În aceste condiții, administratorul judiciar al ELCEN anunță că va convoca Comitetul Creditorilor, urmând ca aceștia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET.

”Ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadența de 90 de zile depășită. În aceste condiții, vă informăm că SIERRA QUADRANT va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceștia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET”,se arată într-un comunicat de presă al Sierra Quadrant.

Reprezentanții administratorului judiciar al ELCEN susțin că ”oficialii PMB au continuat să abordeze cu indiferență situația dramatică a sistemului de termoficare”, scrie News.ro.

Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, alături de alți 20 de parlamentari, după ce l-au sfidat pe Boris Johnson CITEȘTE ȘI Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, alături de alți 20 de parlamentari, după ce l-au sfidat pe Boris Johnson

“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârșit că doamna primar Gabriela Firea va înțelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieții cetățenilor. Se pare că am fost niște naivi! Pentru ei, cetățeanul este o noțiune abstractă. Concrete sunt doar donațiile pentru biserici, reclamele plătite din bani publici la TV pentru niște companii de stat care toacă sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari și alte astfel de acțiuni. După ce au distrus și falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor țintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare", a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

Potrivit reprezentanților companiei, în situația menținerii măsurii dispuse de către judecătorul sindic în dosarul 35232/3/2016, respectiv deschiderea procedurii de faliment a RADET, toate aceste noi datorii se vor adăuga la masa credală.

”Fără aceste sume, riscul ca ELCEN să intre în incapacitate de plată a materiei prime, a materialelor și chiar a salariilor este aproape inevitabil. Precizăm că, în spiritul transparenței asumate, în perioada imediat următoare, vom face public raportul ce urmează a fi prezentat Comitetului Creditorilor ELCEN”, a mai transmis Sierra Quadrant.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
elcen
apa calda
radet