Administratorul special al RADET a demisionat în urma accidentului în care au murit doi angajați ai regiei

Administratorul special al RADET a demisionat în urma accidentului în care au murit doi angajați ai regiei
scris 30 ian 2018

Administratorul special al RADET, Răzvan Nițu, a demisionat, marți, în urma accidentului produs cu o zi în urmă, când doi muncitori și-au pierdut viața după fisurarea unei țevi a sistemului de termoficare din incinta Complexului studențesc Leu.

Răzvan Nițu a fost ales în iunie anul trecut, de către consilierii generali, administrator special al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET), după ce Sorin Chiriță a devenit city manager în urma concursului organizat de Primăria Capitalei, scrie News.ro.

Luni seară, doi angajați ai RADET care lucrau în subteran pentru remedierea unei avarii la o conductă din Complexul studențesc Leu au fost surprinși în canal după ce țeava s-a fisurat.

ANALIZĂ Gazele depozitate în exces pun presiune pe sistemul național de transport. Guvernanții vor să sacrifice producția autohtonă CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Gazele depozitate în exces pun presiune pe sistemul național de transport. Guvernanții vor să sacrifice producția autohtonă

Unul dintre ei a reușit să iasă la suprafață, dar a suferit arsuri pe o suprafață mare din corp, iar cel de-al doilea a fost prins în subteran și a fost scos decedat, după câteva ore. El rămăsese blocat între țevi, iar apa care a invadat canalul avea o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reușit să iasă singur a fost inițial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar, unde a murit marți.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă în urma acestui accident.

viewscnt
Afla mai multe despre
radet
accident