Chirițoiu: Monitorul prețurilor la carburanți trebuie să fie gata până la sfârșitul anului

Chirițoiu: Monitorul prețurilor la carburanți trebuie să fie gata până la sfârșitul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2018

Site-ul care va afișa prețurile carburanților la nivel național va trebui să fie gata până la sfârșitul anului pentru a nu pierde finanțarea acordată în acest sens, a declarat marți președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acesta afirmă totodată că va fi extinsă și platforma privind monitorul prețurilor pentru produse alimentare, care deja este funcțional din 2016, scrie News.ro.

”Acum stăm după procedurile de achiziție publică. Având fonduri publice, va trebui să facem o licitație publică. Eu zic că anul acesta musai (trebuie să fie gata, n.r.), altfel pierdem banii. Bugetul este anual. Dacă nu faci plata până în decembrie, ai pierdut banii. Deci musai trebuie să fie funcțional anul acesta”, a declarat marți Bogdan Chirițoiu.

GRAFIC Prețul electricității din România rămâne în continuare unul dintre cele mai reduse din Europa, în pofida scumpirilor de săptămâna trecută cauzate de temperaturile scăzute CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul electricității din România rămâne în continuare unul dintre cele mai reduse din Europa, în pofida scumpirilor de săptămâna trecută cauzate de temperaturile scăzute

El afirmă că bugetarea pentru cele două proiecte este de 200-300.000 euro.

”Până acum s-a lucrat gratis. Cei de la GS1 ne-au furnizat partea de soft și relația cu retailerii și Nielsen ne-a furnizat partea de produse. Deci probabil că pe așa ceva se vor duce banii, ce produse folosim, care este tipul de consum, la ce produse să te uiți și care este soluția informatică să poți să te cuplezi la diferitele sisteme informatice ale retailerilor, ca să poți să preiei cu ușurință aceste date și să ai o interfață prietenoasă”, a spus Chirițoiu.

Președintele autorității de concurență subliniază că vrea ca acest proiect să rămână în proprietatea statului.

În ceea ce privește platforma privind prețurile din comerțul alimentar, pentru aceasta există o bază legală prin care companiile sunt obligate să furnizeze datele, ”dar la carburanți nu avem baza legală momentan”, a explicat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
nogdan chiritoiu
preturi