Americanii de la Schlumberger aduc 10 mil. euro la capitalul subsidiarei de consultanță petrolieră din România

Americanii de la Schlumberger aduc 10 mil. euro la capitalul subsidiarei de consultanță petrolieră din România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 ian 2016

Gigantul american Schlumberger, cel mai mare furnizor mondial de tehnologie pentru industria petrolieră, a decis, luna trecută, să majoreze cu 45 milioane lei (circa 10 milioane de euro) capitalul subsidiarei sale românești specializate în consultanță pentru producătorii de țiței și gaze, un business de circa 30 milioane euro anual.

Astfel, capitalul firmei Schlumberger Oilfield Europe Suport SRL, controlată de americani prin două vehicule investiționale înregistrate în Olanda, va fi majorat cu 45 milioane lei.

În 2014, compania a raportat un profit net de peste 8 milioane lei, cu aproape 25% mai mare decât în 2013, la o cifră de afaceri de 131,2 milioane lei, în creștere cu 51% față de anul anterior.

Cum decide statul cine câștigă și cine pierde între două companii la care este acționar CITEȘTE ȘI Cum decide statul cine câștigă și cine pierde între două companii la care este acționar

Schlumberger Oilfield Europe Suport oferă servicii de consultanță în activități de explorare și exploatare de zăcăminte de țiței și gaze pentru mai mulți producători locali, printre care consorțiul OMV Petrom – ExxonMobil sau compania de stat Romgaz.

O altă subsidiară locală a companiei americane, specializată în activități de inginerie pentru industria petrolieră, Schlumberger Logelco Inc. Panama, a obținut în 2014 un profit net de 41,4 milioane lei, față de pierderi de 2,3 milioane lei în 2013, și o cifră de afaceri de 765,1 milioane lei, în creștere cu 69% față de anul anterior.

EXCLUSIV Un investitor străin ar fi interesat de Complexul Energetic Hunedoara, intrat în insolvență CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un investitor străin ar fi interesat de Complexul Energetic Hunedoara, intrat în insolvență

Anul trecut, grupul american Schlumberger și-a preluat rivalul Cameron, specializat în producția de utilaje petroliere, tranzacția ridicându-se la 14,8 miliarde dolari. Operațiunea a inclus și cele două fabrici de utilaje petroliere deținute de Cameron în România, la Câmpina și Ploiești.

Cameron România a terminat anul 2014 cu un profit net de 285,7 milioane lei, cu 36,7% mai mare decât în 2013, la o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei, cu 13% peste cea consemnată în anul anterior.

Schlumberger are, la nivel mondial, venituri anuale de circa 50 miliarde dolari și derulează operațiuni în 85 de țări, cu peste 100.000 de salariați. 

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
schlumberger
schlumberger oilfield europe suport srl
cameron romania
cameron
omv petrom
exxonmobil
romgaz