ANAF, care supraimpozitează și piața de energie, a rămas fără furnizor de curent

ANAF, care supraimpozitează și piața de energie, a rămas fără furnizor de curent
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 feb 2023

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), instituția care se ocupă, printre altele, cu gestionarea supraimpozitării jucătorilor din industria de energie electrică și gaze naturale, atât producători, cât și traderi, a rămas fără furnizor de electricitate, după ce i-a expirat pe 31 decembrie 2022 acordul-cadru în baza căruia îi fusese furnizat curent electric în ultimii doi ani, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiscul lansase în septembrie anul trecut o licitație de achiziție de energie pentru anii 2023 și 2024, atât pentru nevoile proprii, cât și pentru cele ale autorității sale tutelare, Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Unul dintre cei mai loiali angajați ai lui Elon Musk a fost concediat de la Twitter CITEȘTE ȘI Unul dintre cei mai loiali angajați ai lui Elon Musk a fost concediat de la Twitter

Licitația a fost însă anulată, după ce niciun furnizor nu a depus vreo ofertă.

″(…) în prezent ANAF nu are în derulare un contract de furnizare a energiei electrice″, se arată într-un document al instituției de luna trecută, ceea ce înseamnă că Fiscul a ajuns în portofoliul unui furnizor de ultimă instanță (FUI).

DOCUMENT Poșta vrea să concedieze 300 de angajați în acest an. Circa 100 de oameni ar pleca pe cale naturală în fiecare lună CITEȘTE ȘI DOCUMENT Poșta vrea să concedieze 300 de angajați în acest an. Circa 100 de oameni ar pleca pe cale naturală în fiecare lună

Totodată, ANAF a demarat o nouă licitație de cumpărare de energie, de data aceasta doar pentru consumul propriilor sedii, prin care vrea să încheie un acord-cadru pe 12 luni estimat la 9,62 milioane lei plus TVA, pentru o cantitate maximă de circa 2.700 MWh.

Potrivit legislației în vigoare, ANAF beneficiază, ca instituție publică, de preț plafonat de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar, realizat la locul de consum, diferența de consum lunar de energie electrică fiind facturată la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus.

viewscnt
Afla mai multe despre
supraimpozitare energie
anaf energie
furnizor de ultima instanta (fui)
achizitie energie
scumpire energie