UPDATE Ciolacu și Ciucă, discuție cu Black Sea Oil pentru o eventuală derogare de la plata taxei de solidaritate. Concluzia discuției

UPDATE Ciolacu și Ciucă, discuție cu Black Sea Oil pentru o eventuală derogare de la plata taxei de solidaritate. Concluzia discuției
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2023

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că reprezentanții de la Black Sea Oil au dorit să discute cu el și cu premierul Nicolae Ciucă despre niște aspecte privind faptul că nu a avut activitate anul trecut compania, însă taxa pentru solidaritate este stipulată în ordonanța privind aceste măsuri, chiar dacă o companie nu are activitate în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„A fost o întâlnire informală, o discuție deoarece exista o solicitare de a avea întâlnirea atât cu mine și cu domnul prim-ministru. Am hotărât ca să facem această întâlnire împreună. Nu s-au cerut. S-au expus anumite motive, deoarece anul trecut nu au avut activitate, și s-a ajuns la o abordare comună.

Nu consider că nu se încadrează, că se încadrează. Este prins în lege, chiar dacă nu ai avut activitate anul trecut. Este până la urmă o taxă pe o perioadă determinată, numai pentru doi ani de zile”, a explicat Marcel Ciolacu, la Parlament, arată news.ro.

GRAFICE MOL: Cele mai mici vânzări de benzină și motorină în România din ultimii ani, cu excepția celui pandemic CITEȘTE ȘI GRAFICE MOL: Cele mai mici vânzări de benzină și motorină în România din ultimii ani, cu excepția celui pandemic

Liderul PSD a adăugat că nu au fost acum discuții tehnice cu cei de la Black Sea Oil și nu s-a vorbit despre nicio cifră de afaceri a companiei.

„Nu am discutat probleme tehnice sau formulă de calcul. A fost o problemă informală. Nu s-a vorbit despre nicio cifră de afaceri. S-a prezentat faptul că nu au avut activitate anul trecut, dar acest lucru era stipulat în ordonanță”, a conchis Ciolacu.

Știrea inițială

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat, întrebat dacă cei de la compania Black Sea Oil ar fi cerut o derogare de la plata taxei de solidaritate, că va avea o întrevedere luni după-amiază cu ceilați lideri ai coaliției și cu reprezentanții Black Sea Oil, iar printre subiectele abordate va fi și cel al plății taxelor.

„În acest moment, am stabilit o întâlnire cu ceilalți co-președinți ai coaliție și ne vedem astăzi după-amiază cu reprezentanții Black Sea Oil și sigur că unul dintre subiectele abordate va fi și cel al plății taxelor, în conformitate cu directiva europeană și cu ordonanța de urgență, ceea ce, în momentul de față, este foarte clar prevăzut pe de o parte și de către Regulamentul UE și de ordonanța aprobată în Guvern”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, la finalul BEX al PNL de luni, despre faptul că Black Sea Oil a cerut să primească o derogare de la plata taxei pentru solidaritate, scrie News.ro

Fostul bancher Vadim Benyatov, condamnat în România în dosarul privatizărilor strategice, a pierdut procesul în care cerea despăgubiri de 86 de milioane de dolari de la banca Credit Suisse CITEȘTE ȘI Fostul bancher Vadim Benyatov, condamnat în România în dosarul privatizărilor strategice, a pierdut procesul în care cerea despăgubiri de 86 de milioane de dolari de la banca Credit Suisse

Chestionat dacă reprezentanții Black Sea Oil au cerut să fie scutiți de plata acestei taxe, premierul a răspuns: „Nu am discutat în particular cu dumnealor. Ca atare, discutăm astăzi”.

Referitor la subiectul taxei pentru solidaritate pentru marile companii, Comisia Europeană a transmis, vineri, că are nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanțelor înainte de a răspunde autorităților române asupra modului în care se aplică taxa de solidaritate, a transmis CE pentru Profit.ro.

Consultările sunt esențiale pentru a stabili aplicarea contribuției de solidaritate și în cazul OMV Petrom, companie care a anunțat că, potrivit propriei interpretări a situațiilor sale financiare, nu va trebui să plătească. Cazul, o speță fiscală complexă care trebuie clarificată de către autoritățile europene, a fost politizat puternic în ultimele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
black sea oil
nicolae ciucă