Analiză: evoluția prețului petrolului după alegerile din SUA arată că țițeiul s-ar putea stabiliza

Analiză: evoluția prețului petrolului după alegerile din SUA arată că țițeiul s-ar putea stabiliza
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2018

Prețul petrolului se poate stabiliza, după recentele alegeri din SUA, între 70 și 80/dolari baril, la finalul săptămânii fiind programată și reuniunea Comitetului Ministerial de Monitorizare OPEC/nonOPEC în Abu Dhabi, la care poate fi discutată și o reducere a stocurilor pentru anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul a început ziua alegerilor din SUA în defensivă completă, țițeiul Brent ajungând la pragul cheie de suport de 71.5/dolari baril, foarte aproape de pragul psihologic de 70 dolari, notează Ole Hansen, șeful strategiei pe mărfuri din cadrul Saxo Bank.

Introducerea sancțiunilor americane pentru Iran nu a reușit să crească piața, mai ales că 8 state, printre care primele trei importatoare de țiței din lume, vor beneficia de o perioadă de grație în care pot importa petrol din Iran. SUA a declarat că această măsură a fost menită să evite o creștere bruscă a prețului și să permită producătorilor să crească extracția. 

UPC România: numărul clienților scade ușor după 4 ani de creștere trimestrială consecutivă, abonamentele urcă CITEȘTE ȘI UPC România: numărul clienților scade ușor după 4 ani de creștere trimestrială consecutivă, abonamentele urcă

La aceasta s-a adăugat și raportul pe noiembrie al US Energy Information Administration, care a anunțat că anticipează ca producția americană de petrol să crească în 2019 cu 0.3 milioane de barili/zi, atingând un record de 12.06 milioane de barili/zi, în timp ce cererea globală va scădea, ajungând la 1.4 milioane de barili/zi.

Ca răspuns la cererea lui Trump de a crește producția pentru a evita o creștere a prețului, țițeiul a pierdut 15 dolari din preț din octombrie, ceea ce ar putea însemna că producția va fi temperată pentru a echilibra prețul.

Atât petrolul WTI, cât și Brent și-au revenit după apariția acestei perspective, care confirmă ideea că prețul țițeiului Brent s-ar putea stabiliza undeva între 70 și 80/dolari baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
iran