ANPC a amendat benzinăriile cu peste 6,7 milioane de lei pentru practici comerciale incorecte

ANPC a amendat benzinăriile cu peste 6,7 milioane de lei pentru practici comerciale incorecte

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dat amenzi de 6,720 de milioane de lei pentru un număr de 608 operatori economici verificați din sectorul distribuției de carburanți, pentru practici comerciale incorecte, a afirmat Paul Anghel, director general în cadrul instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Luna trecută au fost aplicate alte amenzi în benzinării

VEZI AICI - Protecția Consumatorului reclamă: Mergem în control cu autobuzul și filmăm cu telefonul personal!

"Noi nu putem să intrăm în politica de preț a operatorului economic. În schimb, dacă verificăm loturile de produse într-o relație corectă producător - consumator și aici mă refer la consumatorii de carburant și cel care distribuie, acesta a cumpărat carburantul la un anumit preț și l-a distribuit la momentul respectiv crescând nejustificat și printr-o practică comercială incorectă", a arătat Anghel, într-o conferință de presă.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

El a explicat că prețul carburanților se raportează la barilul de petrol și la o cotație bursieră, iar prețul final ar trebui să fie proporțional cu aceste cotații, scrie Agerpres.

"În momentul în care prețul din benzinării se raportează la barilul de petrol, la preț internațional, în momentul în care barilul a scăzut, nu s-a întâmplat să scadă prețul benzinei și motorinei. În acest cazuri, scumpirile acestea pot fi considerate practică comercială incorectă", a mai spus Anghel.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Acest lucru nu este valabil la produsele unde nu se poate verifica la ce preț au fost achiziționate, cum ar fi legumele și fructele, a completat reprezentantul ANPC. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
bezinarii