ANRE se află în inspecție inopinată la furnizorul de energie Tinmar Energy, care vrea să renunțe la o parte dintre clienți

ANRE se află în inspecție inopinată la furnizorul de energie Tinmar Energy, care vrea să renunțe la o parte dintre clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2022

Inspectorii Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) se află într-o acțiune inopinată de control la furnizorul de energie Tinmar Energy, au afirmat reprezentanții autorității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Controlul are scopul de a verifica modul de respectare a obligației de achiziționare a energiei electrice astfel încât să asigure acoperirea consumului clienților săi, precum și verificarea respectării interdicției de a denunța unilateral contractele de furnizare de energie electrică încheiate cu clienții finali, scrie Agerpres.

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazele CITEȘTE ȘI Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazele

În situația în care se vor constata încălcări ale obligațiilor legale, furnizorul va fi sancționat contravențional și i se vor dispune măsuri și termene de conformare, au arătat reprezentanții ANRE.

Potrivit informațiilor Profit.ro, Tinmar vrea să renunțe la o parte dintre clienți și i-a notificat că nu le va mai furniza electricitate începând cu 16 septembrie.

Tinmar Energy are în prezent 1.464 clienți noncasnici și 3.101 clienți casnici, potrivit ANRE. Dintre cei casnici, doar 1.121 se încadrează în prevederile ordonanței privind compensarea și plafonarea prețurilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
tinmar energy