Arabia Saudită produce o cantitate record de petrol în pofida presiunilor americane

Arabia Saudită produce o cantitate record de petrol în pofida presiunilor americane
scris 2 apr 2020

Producția de țiței a Arabiei Saudite a crescut miercuri până la un nivel record de peste 12 miliarde barili pe zi, au declarat pentru Reuters două surse din industria petrolului, aceasta în pofida prăbușirii cererii ca urmare a pandemiei de coronavirus și a presiunilor venite din partea SUA pentru ca Arabia Saudită să înceteze să mai inunde piața.

Un acord internațional destinat limitării producției de petrol a expirat marți, ceea ce a eliminat restricțiile impuse membrilor Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusiei și altor state producătoare, scrie Agerpres.

Fondul Kazah-Român înființat de Rompetrol alături de stat anunță noi investiții, de 43 milioane dolari CITEȘTE ȘI Fondul Kazah-Român înființat de Rompetrol alături de stat anunță noi investiții, de 43 milioane dolari

Arabia Saudită a informat oficial că exporturile sale se ridică la aproximativ 10 milioane de barili pe zi, dar nu a oferit indicii cu privire la cantitatea de petrol care ajunge să fie depozitată.

Sub protecția anonimatului, una dintre surse a informat că gigantul petrolier saudit Aramco și-a majorat producția până la nivelul maxim de 12 milioane de barili pe zi.

O a doua sursă a dezvăluit că Aramco a cerut furnizorilor săi de servicii să îi sprijine planurile vizând majorarea producției de petrol până la capacitatea maximă de 12 milioane de barili pe zi, începând din 1 aprilie și "în viitorul apropiat". 

Planul autorităților de la Riad de a majora producția și livrările de petrol pe piață sfidează presiunile venite de la Washington pentru ca Arabia Saudită să pună capăt unui război al prețurilor cu Rusia pentru dobândirea de cote de piață. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita