Autoritățile italiene investighează Enel și Engie pentru posibile ilegalități în stabilirea prețurilor

Autoritățile italiene investighează Enel și Engie pentru posibile ilegalități în stabilirea prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2022

Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia a anunțat că a demarat o investigație pentru suspiciuni de comportament ilegal în stabilirea prețurilor la electricitate și gaze naturale, fiind vizate șapte companii energetice, inclusiv Enel și Eni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firmele implicate, printre care se află și Hera, Edison, A2A, ACEA și grupul francez Engie, reprezintă aproximativ 80% din piața italiană, a indicat Autoritatea de Reglementare Antitrust, scrie Agerpres.

AVERTISMENT Furnizorii care vor să beneficieze de prețul reglementat de 450 lei/MWh trebuie să depună rapid o declarație pe proprie răspundere CITEȘTE ȘI AVERTISMENT Furnizorii care vor să beneficieze de prețul reglementat de 450 lei/MWh trebuie să depună rapid o declarație pe proprie răspundere

Instituția a suspendat validitatea contractelor din 10 august 2022 până în 30 aprilie 2023 care permit companiilor să-și schimbe prețurile, ceea ce contravine decretului guvernamental din 9 august.

Schimbările de preț care erau deja în vigoare înainte ca decretul să fie aplicat au fost excluse de la decizia instituției.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
enel