Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția, va construi în România două parcuri eoliene

Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția, va construi în  România două parcuri eoliene
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 28 iun 2022

Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția și cunoscut pe piața locală în special ca trader, va construi în  România două parcuri eoliene onshore, cu o capacitate totală de 250 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele două parcuri eoliene vor dispune de un total de 38 de turbine și vor produce 750 GWh de energie electrică pe an, echivalentul consumului de energie a aproximativ 375.000 de gospodării din România.

CONFIRMARE DOCUMENT Compensarea prețului la carburant - Mecanismul va fi pe trei luni, opțional, iar din 50 de bani, jumătate va putea fi compensat de benzinari din ce au de plată la stat CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Compensarea prețului la carburant - Mecanismul va fi pe trei luni, opțional, iar din 50 de bani, jumătate va putea fi compensat de benzinari din ce au de plată la stat

Construcția este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2023 la aproximativ 100 km nord-est și, respectiv, 200 km est de București. Axpo va lucra îndeaproape cu partenerul său local Aquarius Energy Developments pentru a finaliza proiectul.

Axpo este cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveția, cu peste 5.000 de angajați și clienți în peste 30 de țări din Europa, America de Nord și Asia.

Aquarius Energy Developments Aquarius a fost înființat în iulie 2021, cu misiunea de a identifica și selecta proiecte eoliene și solare profitabile. Compania a ajuns la un portofoliu de circa 2 GW de lucrări în dezvoltare și vânzare până în prezent.

În vara anului trecut, Axpo a semnat un important contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA), care acoperă peste 4 TWh, cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ, parte a portofoliului energetic deținut de Macquarie Asset Management în România.

Concernul energetic elvețian Axpo este controlat de mai multe cantoane din regiunea de nord-est a Elveției și de companiile de utilități deținute de acestea.

Parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina este cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa.

Reclamații pentru facturi uriașe la energie electrică. Factură de peste 1.000 de lei deși consumul fusese 0. Secretar de stat sfătuiește: Fiți mai ponderați la consum. Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm CITEȘTE ȘI Reclamații pentru facturi uriașe la energie electrică. Factură de peste 1.000 de lei deși consumul fusese 0. Secretar de stat sfătuiește: Fiți mai ponderați la consum. Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm

Acordul a fost semnat pe 7 ani și este cel mai mare încheiat de Axpo în regiune până în prezent.

Axpo va acoperi aproximativ 50% din capacitatea totală instalată a CEZ, de 600 megawatt (MW), din cele trei parcuri eoliene deținute și administrate de un fond de infrastructură pe termen lung al Macquarie Asset Management. Unitățile sunt situate în Dobrogea, lângă Marea Neagră.

INFOGRAFICE Cum au evoluat prețurile mașinilor electrice, raportat la subvenții, în ultimul deceniu: în China au scăzut, în Europa și SUA au crescut CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cum au evoluat prețurile mașinilor electrice, raportat la subvenții, în ultimul deceniu: în China au scăzut, în Europa și SUA au crescut

Macquarie Asset Management a finalizat achiziția portofoliului de infrastructură energetică integrată CEZ în România în martie 2021, alcătuit, de asemenea, dintr-o rețea de distribuție electrică reglementată de 86.665 kilometri și un business de furnizare a energiei electrice și gaze naturale în sud-vestul României.

viewscnt
Afla mai multe despre
axpo
cez
macquarie
fântânele
cogealac
grădina
achiziție
energie