Bani mai mulți pentru angajații Liberty Galați, "în pofida performanței financiare a companiei"

Bani mai mulți pentru angajații Liberty Galați, "în pofida performanței financiare a companiei"
scris 9 dec 2022

Angajații Liberty Galați, cel mai mare producător integrat de oțel din România, fostul SIDEX, vor avea o creștere, în medie, de 9,8% a venitului brut, "în pofida performanței financiare a companiei", conform acesteia, salariile de bază brute ale tuturor angajaților urmând să crească cu 400 lei, începând cu 1 ianuarie 2023. Toate celelalte bonusuri și beneficii stipulate în contractul existent rămân valabile.

Luând în considerare creșterea costului vieții și a inflației, compania va acorda fiecărui angajat un bonus de 500 de lei (brut) în luna decembrie 2022.  

VIDEO Europarlamentarul care a spus că România este ”Vestul sălbatic” își cere scuze după ce a vizitat țara. ”Îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român” CITEȘTE ȘI VIDEO Europarlamentarul care a spus că România este ”Vestul sălbatic” își cere scuze după ce a vizitat țara. ”Îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român”

Cifrele au fost agreate prin contractul colectiv de muncă actualizat.

“Acum vom continua eforturile de a pregăti compania pentru a obține un avantaj competitiv odată cu revenirea cererii clienților și pentru a implementa planurile noastre ambițioase de decarbonizare a platformei industriale”, spune Sandip Biswas, Interim CEO la LIBERTY Primary Steel and Mining.

Profit.ro a anunțat în toamnă că marii consumatori industriali de energie, precum Alro Slatina sau Liberty Galați, dar și producția de energie din biomasă vor beneficia de noile subvenții de stat.

În primăvară, Liberty Galați a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent.

Anterior, Comitetul de restructurare și transformare al Liberty Steel Group, care deține cel mai mare producător integrat de oțel din România, fostul SIDEX Galați, a semnat și un acord de principiu, conținând termenii principali ai unui Contract de restructurare a datoriilor, ce urmează a fi încheiat cu reprezentanții principalilor creditori ai Greensill Capital (UK) Limited, Greensill Bank AG și Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Limited, un pas major în refinanțarea grupului. 

Liberty și Greensill Bank, în calitate de creditori principali, sunt în proces de negociere a unui acord similar pentru restructurarea datoriilor companiilor producătoare de oțel Liberty din Europa. 

Jeff Bezos anunță că își va dona încă din timpul vieții cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Jeff Bezos anunță că își va dona încă din timpul vieții cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde de dolari

Contractul va intra în vigoare doar după încheierea în formă scrisă și obținerea aprobărilor interne. Toate părțile vor colabora pentru a pregăti și semna Contractul, care oferă grupului LIBERTY platforma pentru o finanțare sustenabilă pe termen lung. În cadrul acestui acord, părțile au agreat să amâne cererile de lichidare a entităților Liberty. 

Acordul îi va permite Liberty să avanseze în implementarea strategiei GREENSTEEL și să indeplinească viziunea de lider al decarbonizării industriei oțelului, devenind neutru în emisii de carbon până în 2030. 

"După câteva luni de negocieri, am ajuns la un acord de principiu care va asigura recuperarea sumelor Creditorilor și va reduce semnificativ gradul de îndatorare și nivelul de risc al Liberty. Acesta este un pas important înainte în restructurarea și transformarea noastră. În continuare, vom lucra în ritm alert cu Creditorii pentru a pregăti și semna Contractul”, a declarat Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer Liberty Steel Group.

Liberty Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali - LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Liberty Galați este cel mai mare producător integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7.000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty
angajați