Bank of China va finanța proiecte Enel în care sunt implicate companii chineze cu până la 1 mld. dolari în următorii 5 ani

Bank of China va finanța proiecte Enel în care sunt implicate companii chineze cu până la 1 mld. dolari în următorii 5 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 ian 2016

Grupul italian Enel a semnat un acord-cadru pe cinci ani cu Bank of China pentru accesarea unei linii de credit de până la 1 miliard de dolari, în condițiile includerii contractorilor și furnizorilor chinezi în proiectele globale ale Enel, a anunțat miercuri grupul de utilități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul va fi garantat de compania cu capital de stat China Export & Credit Insurance Corp. (Sinosure), care oferă servicii asiguratorii în domeniul exporturilor.

Potrivit Enel, acordul semnat miercuri este neangajant și va putea fi reînnoit după o perioadă de cinci ani.

Fondurile vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor Enel, în special ale diviziei de energie regenerabilă Enel Green Power, cu participarea unor companii din China, în calitate de contractori și/sau furnizori de servicii și materiale.

Profitul Enel în România a scăzut cu 2,6% după primele nouă luni, la 221 milioane euro CITEȘTE ȘI Profitul Enel în România a scăzut cu 2,6% după primele nouă luni, la 221 milioane euro

Enel este cel mai mare grup de utilități din Italia și unul dintre cei mai importanți jucători pe piața mondială a energiei. Grupul este activ în peste 30 de țări și are mai mult de 68.000 de angajați.

Grupul italian este cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, acoperind Bucureștiul și județele Ilfov și Giurgiu prin Enel Muntenia Sud, Dobrogea prin Enel Dobrogea și Banatul prin Enel Banat.

Enel a intrat pe piața energiei din România în 2005, când a cumpărat de la stat companiile de distribuție și furnizare a electricității Electrica Banat și Electrica Dobrogea, pentru care a plătit 127,4 milioane de euro. În 2008, Enel a preluat și Electrica Muntenia Sud, în schimbul a 432,9 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
bank of china
sinosure
imprumut
investitii