Blockchain Power își schimbă din nou numele, după ce a renunțat să mineze bitcoin în România la doar 4 luni de la lansarea operațiunilor

Blockchain Power își schimbă din nou numele, după ce a renunțat să mineze bitcoin în România la doar 4 luni de la lansarea operațiunilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2019

Compania canadiană Blockchain Power Trust, proprietarul parcului eolian Dorobanțu, și-a schimbat denumirea în Jade Power Trust, la un an după ce a renunțat la activitățile de minerit criptomonede în România, citând deprecierea bitcoin și prețul ridicat al energiei electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este a doua schimbare de nume pentru compania canadiană, care a fost fondată la Toronto în 2014, sub numele de Transeastern Power Trust. Compania a intrat pe piața românească la scurt timp de la înființare, prin achiziția a 11 microhidrocentrale cu o capacitate instalată totală de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra și Suha, unul dintre vânzători fiind compania Romenergo.

În 2017, canadienii au cumpărat de la OMV Petrom parcul eolian Dorobanțu, din județul Tulcea, în schimbul sumei de 23 milioane de euro.

RECORD NEGATIV România - cel mai redus consum de gaze din istoria modernă. Detalii - anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI RECORD NEGATIV România - cel mai redus consum de gaze din istoria modernă. Detalii - anunțate la Profit Energy.forum

La începutul anului trecut, Transeastern Power Trust a decis să își schimbe numele în Blockchain Power Trust și a anunțat că a trecut de la o companie de utilități la o operațiune de minerit criptomonede integrată pe verticală. Compania a început să mineze bitcoin la ferma de la Dorobanțu în iunie 2018, însă a sistat operațiunile patru luni mai târziu, pe fondul scăderii prețului criptomonedei și al costurilor ridicate cu achiziția energiei electrice. În cele patru luni, compania a minat puțin peste 100 de monede bitcoin.

Este apreciat că noua denumire Jade Power Trust reflectă mai bine activitatea de bază a companiei, respectiv producția de energie regenerabilă, în condițiile în care canadienii nu au în plan reluarea operațiunilor de minerit criptomonede.

“Reluarea operațiunilor ar necesita investiții semnificative de capital pentru menținerea competitivității, iar acestea nu ar avea asociate o marjă operațională previzibilă”, potrivit companiei.

Compania canadiană a produs 84.698 MWh de energie electrică în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 6% raportat la perioada similară din 2018. Veniturile au scăzut cu 600.000 de dolari canadieni, de la 9,6 milioane de dolari la 9 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain power trust
jade power trust
parcul eolian dorobantu
minerit bitcoin
criptomonede
energie regenerabila
schimbare nume