Bloomberg: Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va urca prețurile energiei

Bloomberg: Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va urca prețurile energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2018

Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va persista până la jumătatea lunii martie, după frontul siberian care a provocat haos din Marea Britanie până în Italia, ceea ce va duce la prețuri mai mari ale energiei, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile energiei au crescut în așteptarea celui de-al doilea val de aer polar, care va menține temperaturile din nordul Europei la un nivel anormal de scăzut. În Marea Britanie, prețurile gazelor s-au dublat deja în această săptămână, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 10 ani, ca urmare a ninsorilor abundente care au blocat traficul și au perturbat traficul aerian din regiune, scrie News.ro.

Frontul Arctic în Europa va împiedica aerul mai cald să înainteze spre nordul continentului cel puțin până la jumătatea lunii martie, a spus Jason Nicholls, meteorolog șef la Accuweather. Toate cele șase prognoze meteo consultate de Bloomberg News au arătat că prima jumătate a lunii martie va fi mai rece decât în mod normal, iar frigul se va resimți în special în Marea Britanie, Scandinavia și regiunea baltică.

Președintele grupului chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, investigat pentru presupuse infracțiuni economice. China Energy vrea să preia și CME, proprietarul Pro TV CITEȘTE ȘI Președintele grupului chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, investigat pentru presupuse infracțiuni economice. China Energy vrea să preia și CME, proprietarul Pro TV

Chiar dacă vremea din următoarele săptămâni va fi mai puțin severă față de valul de frig actual, temperaturile ar urma să fie cu până la 3 grade Celsius sub nivelul normal, potrivit Accuweather. Două dintre estimări afirmă că vremea rece se va menține până în aprilie.

Prețurile gazelor și energiei electrice ”vor fi expuse unei volatilități mari, în conjuncție cu valul de frig care se va întinde în nordul Europei și în părți din Europa Centrală. În timp ce cererea va scădea în primăvară, nu trebuie să uităm că venim dintr-un februarie friguros”, a spus Giacomo Masato, meteorolog la Marex Spectron, în Londra.

Vremea deosebit de rece a ajuns de la Moscova în sudul Europei și a exercitat deja presiuni asupra rețelelor de energie și infrastructură. Luna februarie a fost una dintre cele mai reci luni din ultimii 10 ani, iar acest fapt i-a determinat pe traderi să folosească gaze din depozitele europene în cel mai rapid ritm din cel puțin 10 ani. Dacă frigul va continua, refacerea rezervelor de gaze pentru iarna viitoare ar putea fi întârziată.

Cu un nivel mai scăzut al rezervelor de gaze comparativ cu anii anteriori, stocurile de energie ale Marii Britanii sunt afectate de valurile prelungite de frig”, a arătat Oliver Burdett, director comercial la firma de consultanță în domeniul energiei Enappsys, din Stockton-on-Tees, Anglia. Creșterile de prețuri pornesc de la un nivel ridicat, după creșterile provocate de valul de frig din Siberia, a explicat el.

Temeraturile din nordul regiunii ar putea fi periculos de scăzute, cu până la 10 grade Celsius sub nivelul normal pentru începutul lunii martie, a spus Joe D’Aleo, meteorolog șef la WeatherBell Analytics.

viewscnt
Afla mai multe despre
ger
frig
energie