Brazilia a fost invitată să se alăture cartelului petrolului OPEC+

Brazilia a fost invitată să se alăture cartelului petrolului OPEC+
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Brazilia se va alătura influentei coaliții petroliere OPEC+, care reunește unele dintre cele mai mari națiuni producătoare de țiței din lume, potrivit ministrului brazilian al Energiei, Alexandre Silveira, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut în timpul unei reuniuni a OPEC+ la care s-a discutat despre strategia producției de petrol pentru 2024, pe fondul prețurilor scăzute, care sunt ponderate de redresarea fragilă a cererii în China, riscurile geopolitice și incertitudinea privind livrările din Iran și Venezuela, care sunt membre ale OPEC, sancționate de SUA, scrie News.ro.

Compania-mamă austriacă a OMV Petrom cumpără LNG american pentru a înlocui gazele rusești. Livrări din 2029, teoretic al treilea an de producție pentru Neptun Deep CITEȘTE ȘI Compania-mamă austriacă a OMV Petrom cumpără LNG american pentru a înlocui gazele rusești. Livrări din 2029, teoretic al treilea an de producție pentru Neptun Deep

În imaginile distribuite de la întâlnire, Silveira a spus că președintele Lula da Silva a aprobat calitatea de membru al țării sale, începând cu anul viitor.

”Aș dori să închei cuvântul meu informându-vă că onorabilul președinte Lula a confirmat intrarea noastră în Carta de cooperare OPEC+ din ianuarie 2024”, a spus el.

”Este important ca echipa noastră tehnică să analizeze conținutul documentului pe care tocmai l-am primit, carta cooperării. Face parte din protocolul nostru guvernamental să facem acest lucru”, a adăugat el.

Așa-numitul document de cooperare al OPEC+ stă la baza coaliției și trebuie acceptat de toți membrii grupului.

”Brazilia a primit o invitație de a se alătura OPEC+. Ministrul Minelor și Energiei, Alexandre Silveira, analizează problema”, a declarat Ministerul brazilian al Energiei.

ULTIMA ORĂ UiPath, creștere de 24% a veniturilor și pierdere redusă. Acțiunile urcă puternic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UiPath, creștere de 24% a veniturilor și pierdere redusă. Acțiunile urcă puternic

Nu a fost imediat clar dacă Brazilia va trebui să efectueze vreo reducere a producției începând de anul viitor, ca urmare a aderării sale.

Atât alianța OPEC+, cât și subsetul OPEC al grupului au fost în căutarea de noi membri, deoarece o creștere a numărului de producători aliniați va crește, de asemenea, cota de piață a coaliției - și, implicit, impactul politicilor sale coordonate asupra stocurilor de aprovizionare și prețurilor.

Anunțul aderării Braziliei la OPEC+, dominată de Arabia Saudită și Rusia, vine după ce membrii OPEC Arabia Saudită, Iran și Emiratele Arabe Unite au fost invitate în timpul verii să se alăture grupului BRICS al piețelor emergente, care include și Brazilia.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
petrol
brazilia