Britanicii de la Vast Resources au investit în România 5,5 milioane de dolari în 2016

Britanicii de la Vast Resources au investit în România 5,5 milioane de dolari în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2017

Compania minieră britanică Vast Resources, cu operațiuni miniere în România și Zimbabwe, au alocat anul trecut 5,5 milioane de dolari pentru investiții în cele două mine de polimetalice pe care le administrează în România și au terminat primul an complet de producție pentru Mina din Mănăilă cu afaceri de 3,3 milioane de dolari, la trei ani după intrarea pe piața românească, potrivit unui comunicat publicat luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În luna decembrie, compania a anunțat că în perioada aprilie - septembrie 2016 veniturile au crescut de circa 14 ori față de aceeași perioadă din 2015, de la 1 milion de dolari la 14,1 milioane dolari, scrie News.ro.

Din luna decembrie a acestui an, mina de polimetalice de la Mănăila, județul Suceava vinde două tipuri de concentrate de minereu: zinc și cupru.

Compania britanică a investit anul trecut în îmbunătățirea producției minei din Mănăilă și în mentenanța minei de la Băița Plai, județul Bihor. În plus, a fost demarat procesul de ecologizare a iazurilor de decantare ale minei din județul Bihor.

„Pe parcursul anului 2016 am parcurs mai multe etape semnificative pentru evoluția companiei Vast Resources România, astfel că am reușit la finalul anului trecut să avem o cifră de afaceri de 3,3 milioane de dolari”, a declarat președintele Vast Resources, Andrew Prelea.

Estimările de redevențe din buget par să nu țină cont de ultimele demersuri efectuate chiar de autor CITEȘTE ȘI Estimările de redevențe din buget par să nu țină cont de ultimele demersuri efectuate chiar de autor

2016 a fost primul an complet de producție pentru mina din Mănăila, de când se află sub managementul Vast Resources.

Potrivit reprezentanților companiei, mina și instalația de producție au fost modernizate, au fost implementate tehnici pentru îmbunătățirea calității materialelor extrase și a fost prelungită durata de viață a minei, aceste investiții ducând și la creșterea numărului de angajați.

În paralel, Vast Resources a continuat procesul de mentenanță a minei polimetalice de la Băița Plai. De asemenea, compania a pornit un proiect de foraj pentru a confirma prezența resurselor minerale în iazurile de decantare ale minei din județul Bihor.

Acesta reprezintă un prim pas al procesului de ecologizare a zonei, care presupune reprocesarea materialelor cumulate de-a lungul a peste 40 de ani de minerit în barajele de la Fâneața.

Compania Vast Resources, fondată la sfârșitul anului 2005 și având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud, a început activitatea în România în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources