Bugetul alocat pentru Casa Verde în regiunea București-Ilfov a fost rezervat în timp record

Bugetul alocat pentru Casa Verde în regiunea București-Ilfov a fost rezervat în timp record
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Un număr de 4.993 de persoane fizice din regiunea București-Ilfov s-au înscris vineri dimineața în programul Casa Verde Fotovoltaice, bugetul aferent, de 99,86 milioane de lei, fiind rezervat integral în 9 minute, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi, 19 mai 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională - Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea București - Ilfov. Bugetul de 99.860.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele nouă minute prin înscrierea unui număr de 4.993 de persoane fizice", se arată în comunicatul instituției.

Vladimir Putin: Reducerile producției de petrol sunt necesare pentru a menține un anumit nivel al prețurilor CITEȘTE ȘI Vladimir Putin: Reducerile producției de petrol sunt necesare pentru a menține un anumit nivel al prețurilor

Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituției.

"Ni s-a reconfirmat interesul pe care oamenii îl au față de acest program. Există o cerere foarte mare pentru subvenția de 20.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, iar înscrierile de astăzi s-au desfășurat în cele mai bune condiții. Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, în limita bugetului alocat fiecărei regiuni", a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, potrivit Agerpres.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, vor continua astfel: 24 - 26 mai - Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), care dispune de un buget de 245 milioane de lei; 29 - 31 mai - Regiunea Nord Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui), cu un buget de 279,48 milioane de lei; 6 - 8 iunie - Regiunea Nord Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș), cu un buget de 240 milioane de lei; 9 - 13 iunie - Regiunea Sud Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea), cu un buget de 212,4 milioane de lei; 14 - 16 iunie - Regiunea Sud Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman), cu un buget de 280,9 milioane de lei, 19 - 21 iunie - Regiunea Sud Vest (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea ), cu un buget de 174,3 milioane de lei; 22 - 26 iunie - Regiunea Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș), cu un buget de 200,48 milioane de lei.

Pentru unitățile de cult, bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei iar perioada de înscriere în program 27 - 29 iunie.

Finanțarea pentru fiecare solicitant se ridică la 20.000 de lei, cu condiția unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Bugetul total alocat Programului "Casa Verde Fotovoltaice" este de 1,75 miliarde de lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa verde
buget