Bursa Română de Mărfuri: Prețul gazelor naturale pe piața operată de BRM a scăzut considerabil

Bursa Română de Mărfuri: Prețul gazelor naturale pe piața operată de BRM a scăzut considerabil
scris 12 nov 2019

Piața SPOT a gazelor naturale din România operată de Bursa Română de Mărfuri (BRM) a înregistrat, pe 7 noiembrie 2019, cel mai redus preț al ultimelor șase luni, respectiv 59 lei/MWh, astfel, prețul pe piața SPOT al gazelor naturale a scăzut sub prețul reglementat de 68 de lei, cunoscând o evoluție net descrescătoare în ultima perioadă.

”Pe platforma SPOT (produse termen scurt), prețul mediu ponderat al lunii noiembrie a fost de 65,38 lei/MWh, preț substanțial mai mic decât cel obținut în octombrie, respectiv 91,46 lei/MWh. Prețurile pe platforma SPOT în luna noiembrie au variat între 59 de lei/MWh și 96,1 lei/MWh”, arată BRM într-un comunicat.

VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și un tânăr olimpic cu o poveste remarcabilă, la Gala Povești cu Profit... Made în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și un tânăr olimpic cu o poveste remarcabilă, la Gala Povești cu Profit... Made în România

Pe platforma GasForward (produse termen mediu si lung), prețurile au variat între 87 și 123 lei/MWh. Prețurile apropiate de pragul de 90 de lei (prețuri mult mai mici decât cele obținute în perioada anterioară) au rezultat din activele livrate în luna noiembrie (activele de tip WEEK), scrie News.ro

”Așadar, putem observa o scădere considerabilă a prețului pe piața de interes public a tranzacționării de gaze naturale, care se poate datora atât temperaturilor ridicate, dar și stabilizării prețurilor ca urmare a previzionării anulării efectelor nefavorabile ale OUG 114/2018”, informează BRM.

Bursa Română de Mărfuri este o companie privată înființată în noiembrie 1992, prima ședință de tranzacționare având loc în data de 10 decembrie 1992. BRM organizează mai multe tipuri de piețe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piața la disponibil și Piața licitațiilor. Pe Piața la disponibil se tranzacționează în ringurile bursiere: gaze naturale, energie electrică, produse petroliere, cărbune, procesare combustibili, certificate CO2, mărfuri generale, materiale de construcții, legume, fructe, cereale. Activitatea BRM se desfășoară la sediul central din București și prin rețeaua teritorială care numără 20 terminale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa română de mărfuri
gaze naturale