Business în familia Comănescu: Setcar a semnat un contract de 5 milioane de euro cu GSP Offshore

Business în familia Comănescu: Setcar a semnat un contract de 5 milioane de euro cu GSP Offshore
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 4 feb 2020

Setcar, compania recent achiziționată contra a 4,1 milioane de euro de Directa Plus în parteneriat cu GVC Investment, vehicul deținut de Gabriel Comănescu, a semnat un contract de 5 milioane de euro cu GSP Offshore, parte a grupului GSP, controlat de același Gabriel Comănescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul se întinde pe 7 ani și vizează servicii de decontaminare și tratament cu nanoparticule de grafen.

Serviciile vor fi furnizate ca parte a contractului pe 8 ani semnat de GSP Offshore SRL cu un alt partener al Directa Plus din România, OMV Petrom. Sectar va trata apa și solul contaminate cu țiței, va curăța reziduurile de lichide de foraj și rezervoarele de stocare a țițeiului.

CONFIRMARE: Italienii de la Directa Plus preiau pachetul majoritar la Setcar Brăila. GVC Investment, vehicul controlat de Gabriel Comănescu, partener în tranzacția de peste 4 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Italienii de la Directa Plus preiau pachetul majoritar la Setcar Brăila. GVC Investment, vehicul controlat de Gabriel Comănescu, partener în tranzacția de peste 4 milioane euro

În vara anului trecut, GSP Offshore SRL și OMV Petrom SA au semnat un contract-cadru pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria, contract pe 8 ani atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică și estimat la peste un miliard de lei. Valoarea totală a contractului este una maximal estimată, sumele achitate de OMV Petrom urmând a depinde de serviciile prestate de GPS Offshore.

În calitate de antreprenor general, GSP Offshore este responsabilă cu integrarea unei serii de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență. Operațiunile prevăzute în contract sunt realizate de GSP Offshore SRL cu sprijinul companiilor din grupul GSP - Grup Servicii Petroliere Logistic SRL (“GSP Logistics”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (“GSP Shipyard”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL (“GSP Catering”) și Vega Offshore SRL, în calitate de subcontractanți.

Operațiune avizată: OMV Petrom externalizează anumite operațiuni către GSP Offshore, din grupul de firme controlat de de Gabriel Comănescu CITEȘTE ȘI Operațiune avizată: OMV Petrom externalizează anumite operațiuni către GSP Offshore, din grupul de firme controlat de de Gabriel Comănescu

Producătorul italian Directa Plus a finalizat la sfârșitul lunii noiembrie preluarea unui pachet de 51% din acțiunile companiei românești de gestionare a deșeurilor și decontaminare Setcar. Prețul tranzacției se ridică la 4,1 milioane de euro. Profit.ro a anunțat anterior că achiziționarea Setcar este realizată de Directa Plus în parteneriat cu GVC Investment, vehicul deținut de Gabriel Valentin Comănescu. Astfel, Directa Plus a achiziționat 51% din companie, iar GVC - 47%, diferența de 1,97% rămânând unui acționar existent. În urma vânzării, Setcar urma să fie redenumită Directa Environmental Solutions.

Setcar a fost înființată în 1994 ca producător din industria chimică. Începând cu anul 2000, compania și-a diversificat domeniul de activitate intrând pe piața serviciilor de mediu ca: depoluarea instalaților industriale și amplasamentelor contaminate și eliminarea deșeurilor periculoase. Din 2003, compania și-a extins activitatea în domeniul transportului autorizat de deșeuri periculoase, iar, în 2009,  pe segmentul de econtaminare a solurilor. În 2011, Setcar a realizat prima instalație mobilă de desorbție termică indirectă din România, destinată eliminării solurilor contaminate cu HCH, produse petroliere, mercur, produse volatile diverse, fenoli, PCB etc.

Înțelegere: GSP Offshore, compania deținută de Gabriel Comănescu, a semnat un contract de 1 miliard de lei cu OMV Petrom CITEȘTE ȘI Înțelegere: GSP Offshore, compania deținută de Gabriel Comănescu, a semnat un contract de 1 miliard de lei cu OMV Petrom

În 2018, Setcar, cu sediul în Brăila, a avut afaceri de 18,4 milioane de lei, cu 145 de salariați. Compania a raportat un profit de 95.380 de lei.

Directa Plus a fost înființată în 2005, în Italia, și are o fabrică în apropiere de Milano. Din 2016, compania este listată la London Stock Exchange. Directa Plus a avut anul trecut venituri de 2,5 milioane de euro, inclusiv granturi. În primul semestru, compania a raportat venituri de 894,693 euro. Directa este unul din principalii producători și furnizori de articole cu grafen.  Compania derulează proiecte de utilizare a materialelor compozite cu nanoparticule de grafen în textile, soluții de mediu, drumuri și chiar cauciucuri pentru biciclete.

viewscnt
Afla mai multe despre
setcar
comanescu
setcar
directa plus
omv petrom
gsp
offshore